пʼятниця, 06 липня 2018 18:00

Через укус комахи молодій жінці ампутують ногу

Слід від укусу комахи жінка спершу сприйняла за звичайний сонячний опік. Так думали й лікарі, допоки стан британки не почав стрімко погіршуватися. Нині вдалося встановити діагноз, однак це нічим не допомогло: нестерпний біль перетворив життя молодої британки на пекло і єдиним порятунком для неї є ампутація ноги.

Автор: dailymail.co.uk
  Пересуватися молода жінка може лише на візку.
Пересуватися молода жінка може лише на візку.

7 років тому під час купання в морі Лізу Девіс вкусила невідома комаха. Відтоді її життя перевернулося: уражена нога завдає страшних мук, ліве око практично не бачить, роботу через стан здоров'я довелося кинути. Протягом усіх цих років жінка страждає від нестерпного хронічного болю. Пише відоме британське видання Dailymail.

За медичною допомогою Ліза Девіс звернулася, коли нога почала опухати й боліла настільки, що до неї неможливо було торкнутися. Тоді лікарі заспокоїли її, сказавши, що це все реакція на сонячний опік. Призначили відпочинок і знеболювальні. Та краще не ставало: нога набула фіолетового кольору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укус оси та бджоли: назвали смертельно небезпечні помилки надання допомоги

Протягом 2-х років медики не могли знайти точну причину погіршення стану молодої жінки. Оббивши пороги багатьох лікарень, британці вдалося домогтися точного діагнозу. Виявилося, що у неї регіональний больовий синдром. Це малодосліджене хронічне захворювання, яке розвивається на фоні травми. Викликати його може навіть незначне пошкодження, зокрема й укус комахи.

Нестерпним болем і набряком проблеми Лізи Девіс не обмежилися.

"Позаду на гомілці була маленька чорна крапка. З часом вона поступово збільшувалася. Лікар сказав мені, що це виразка", — згадує жінка.

Нижче коліна нога з часом повністю покрилася гнійними виразками, які неможливо вилікувати. Антибіотики виявилися безсилими. Врешті-решт самостійно пересуватися стало важко навіть по будинку. Окрім усього, виникла ще одна проблема: на фоні хвороби в лівому оці відкрилася кровотеча, тому зір впав до мінуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечна комаха: у жінки паралізувало обличчя після укусу

"Больовий синдром впливає не лише на мою ногу, але й на інші частини тіла. Є ризик, що постраждає й друге око", — розповідає жінка.

Нині 27-річна Ліза Девіс пересувається на інвалідному візку. Після багаторічних страждань вона готується до ампутації ноги. Це єдине, що дозволить їй повернутися до нормального життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як бути, якщо в дитини виникла алергія на укус комахи

"У липні маю пройти психіатричне обстеження. Воно дозволить переконатися, що я готова впоратися зі стресом. Після цього, сподіваюсь, мені зроблять операцію", — каже жінка.

Раніше розповіли, як чоловік з ампутованими руками й ногами почав жити повним життям. Тепер він може робити все, що не робив раніше. Позбавило чоловіка кінцівок те, що починалося як звичайна застуда. Протягом двох років він боровся за своє життя і здобув перемогу.

Зараз ви читаєте новину «Через укус комахи молодій жінці ампутують ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі