Ексклюзиви
пʼятниця, 15 червня 2018 18:30

Як бути, якщо в дитини виникла алергія на укус комахи

Як бути, якщо в дитини виникла алергія на укус комахи
Набряк після укусу може не сходити до тижня, а то й до 2-х місяців. ФОТО: http://numbingcream.com

У деяких дітей на отруту комахи розвивається виражена алергічна реакція. У таких випадках важливо знати, як саме діяти, щоб не нашкодити. Пише 7days.ru

"У зв'язку з особливостями шкіри й підшкірно-жирової клітковини, у дітей, як правило, реакція на укуси комах більш виражена, ніж у дорослих. Укус комара, оси, ґедзя, мурашки й інших комах у дитини може призвести до вираженого почервоніння або набряку навколо місця укусу, особливо якщо вкусили в вухо або поруч з оком", — розповідає педіатр Анна Левадна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укус оси та бджоли: назвали смертельно небезпечні помилки надання допомоги

У випадку, якщо дитину вкусила оса або шершень, рекомендується спершу вийняти жало, а потім прикласти до ураженого місця щось холодне. Окрім того, за словами педіатра, варто протягом 2-5 днів давати дитині протиалергійні препарати для внутрішнього прийому. Лікар наголошує на тому, що намагатися видавити з ранки отруту, прикладати до неї будь-що, що може занести інфекцію, чи масувати місце укусу в жодному разі не допустимо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захиститися від укусу кліща: 5 порад

Обов'язково уважно стежити треба за тим, щоб дитина місце укусу не чухала, але якщо це вже сталося і, як наслідок, виникло запалення, спеціаліст радить застосувати протизапальну мазь.

"Якщо дитина жаліється на сильний біль, можна використовувати препарати на основі парацетамолу й ібупрофену, але обов'язково уважно прочитавши інструкцію до них", — зазначає педіатр.

У разі виникнення набряку ока, за її словами, можна закапувати очні краплі, які мають протизапальну й антиалергійну дію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вкусила змія: як правильно надати першу допомогу

Як зауважує Анна Левадна, сильно виражена алергічна реакція має послугувати приводом до звернення за медичною допомогою. Сигналізуватимуть про небезпечний стан такі симптоми: важке дихання, запаморочення, блювота, висип, сильний набряк, нудота. Якщо випадки виникнення в дитини подібної реакції на укус уже раніше траплялися, лікар радить бути завжди напоготові й попіклуватися про те, щоб вдома про запас був шприц й ампула преднізолону — препарату, який має протизапальну, антиалергійну й протишокову дію.

Раніше повідомили, що від укусу оси виникає головний біль. Експерт розповів про те, як правильно надати собі допомогу і яких помилок не слід допускати. Також надав поради щодо того, яких дій варто вживати у випадку, якщо вкусила мошка.

Зараз ви читаєте новину «Як бути, якщо в дитини виникла алергія на укус комахи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути