четвер, 25 березня 2021 14:55

Більшість українців об'єдналися проти однієї вакцини

Більшість українців об'єдналися проти однієї вакцини
Українці довіряють вакцинам з США та Європи. Фото: unsplash.com

Більшість українців згодні робити щеплення вакцинами з США та Європи, але проти російського препарату.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Так, близько половини опитаних більше довіряють вакцинам, виготовленим у Великій Британії, США та країнах Європейського союзу. Не довіряють - близько 20%. Вакцинам, зробленим в Індії, довіряють 30%, не довіряють - 45%, вагаються із відповіддю - 23%. Вакцинам з Китаю довіряють 17%, не довіряють - 35%, не змогли відповісти - 46%. Довіру російським вакцинам висловили 19%, недовіру - 58%, вагалися з оцінкою - 24%.

Відносно більше прихильників у вакцини, виробленій в РФ, серед мешканців півдня та сходу країни, старших опитаних, критиків процесу вакцинації від коронавірусу, виборців партії "Опозиційна платформа – За життя", партій Шарія та Мураєва.

Щепитися вакциною Covishield готові 27%. Проти – 67%. Загалом вакцинуватись від коронавірусу більше готові старші опитані. Ті, хто не бояться захворіти, вірять у міфи про коронавірус і вакцини, не готові вакцинуватись будь-якою вакциною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша партія китайської вакцини CoronaVac летить в Україну

Близько 1/3 опитаних думають, що більшість або всі вакцини безпечні. Водночас майже половина вважають, що безпечні лише деякі вакцини. Ще 16% кажуть, що всі вакцини небезпечні.

Аудиторія опитування: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

70% українців вважають, що коронавірус штучно створений. На їхню думку, це зробили з метою зменшити кількість населення, або ж вірус випадково виник через науковий експеримент. 19% людей серед молоді 18-29 років вважають, що вірус виник природнім шляхом.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців об'єдналися проти однієї вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі