четвер, 25 березня 2021 13:03

70% українців вважають, що коронавірус штучний - опитування

70% українців вважають, що коронавірус штучний - опитування
Більша половина українців вважає, що коронавірус створили спеціально. Фото: pixabay.com

70% українців вважають, що коронавірус штучно створений. На їхню думку, це зробили з метою зменшити кількість населення, або ж вірус випадково виник через науковий експеримент.

19% людей серед молоді 18-29 років вважають, що вірус виник природнім шляхом, пише "Рейтинг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців перевірять на антитіла до Covid-19

37% українців лояльно ставляться до вакцинації від коронавірусу, а 41% - критично. Та попри це 47% українців готові прищепитися, якщо вакцина буде безкоштовною. 57% згодні вакцинуватися, якщо держава застрахує їх від побічних ефектів.

Актуальна масова недовіра до індійської вакцини. Covishield готові вколоти 27% опитуваних. Перебіг вакцинації українці оцінили у 2,3 із 5.

Загалом 74% українців вважають, що сам вірус є більш небезпечним, аніж вакцина від нього. 71% вірять, що масова вакцинація населення у світі допоможе зменшити поширення хвороби і перемогти пандемію.

24 лютого стартувала вакцинація від коронавірусу індійським препаратом Covishield. Україна отримає першу партію американської вакцини від Covid-19 компанії Pfizer уже у квітні.

Зараз ви читаєте новину «70% українців вважають, що коронавірус штучний - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі