середа, 06 лютого 2019 14:09

Безкоштовно й без побічних дій: назвали ідеальний засіб проти болю

Безкоштовно й без побічних дій: назвали ідеальний засіб проти болю
Як наслідок неповноцінного сну, чутливість тіла до болю в рази зростає. ФОТО: medicalnewstoday.com

Сон має знеболювальну дію. Нестача його робить мозок чутливішим до болю й позбавляє організм можливості природним шляхом полегшити свій стан.

Область головного мозку, відповідальна за чутливість до больових відчуттів, без повноцінного сну стає гіперактивною. Через це навіть на незначне подразнення тіло реагує куди гостріше, ніж мало б. Не спрацьовує належним чином і мозкова оболонка, яка оцінює больові сигнали й готує реакцію організму на біль. У результаті природні механізми, якими організм сам себе захищає від неприємних відчуттів, дають збій. Пише медичний ресурс MedicalNewsToday .

"Найменші зміни в нічному режимі впливають на те, наскільки чутливим організм буде до болю наступного дня. Йдеться про будь-яке скорочення тривалості сну. Навіть таке, що на перший погляд здається зовсім незначним", — каже кандидат медичних наук Адам Краузе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зростуть ціни на ліки

За ніч якісного сну активність больових центрів значно знижується й організм повертає здатність контролювати реакцію на больові відчуття.

Раніше розповіли про нове потужне знеболювальне, яке не викликає залежності. Це препарат нового покоління. Діє він у 100 разів ефективніше за морфій. Біль знімає, не зачіпаючи при цьому центру задоволення в мозку.

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовно й без побічних дій: назвали ідеальний засіб проти болю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі