середа, 31 липня 2019 10:15

Бджоляр розповів, який мед підходить діабетикам та чим лікувати ангіну

Бджоляр розповів, який мед підходить діабетикам та чим лікувати ангіну
Василь та Людмила Гаврилови з міста Карлівки Полтавської області продають мед та продукти бджільництва з власної пасіки. Фото: Владислав Шматко

В останні дні липня в Полтаві проводять традиційний ярмарок меду. Приїхали бджолярі з усієї області.

Кореспондент Gazeta.ua дізнавався, чим та кому корисні продукти меду.

Пасічник із міста Карлівка Полтавської області Василь Гаврилов розповів секрети меду, які можуть покращити здоров'я.

Продає пергу, прополіс, бджолиний підмор, воскову міль, медовуху та квас. Є препарати - наприклад, прополісний мед. Це мед, настояний на прополісі.

Така суміш успішно лікує хвороби легень, шлунка, кишківника. При ангіні, грипі, застуді чайну ложку радять розсмоктати натщесерце чотири-п'ять разів протягом дня. Прополісна мазь лікує садна, подряпини, герпес.

Мед бажано їсти щодня - хоча б столову ложку. Він містить багато мікроелементів, вітамінів, біологічно активних речовин.

"Та ж сама перга відновлює імунну систему. Це пилок, який бджоли утрамбовують в соти й обробляють своєю кислотою. Після 14 днів бродіння перга готова. Для людини на день треба до 7 грамів. Розсмоктують у роті", - розповів Гаврилов.

Хворим на цукровий діабет підійде чистий соняшниковий мед, в якому найменше цукрів. Гречаний діабетикам не рекомендують, бо підвищує рівень цукру в крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому корисно пити воду з лимоном

Мед, розведений звечора в холодній воді, бажано пити зранку натщесерце. Напій спалює внутрішні жири, що утворюються навколо серця і кишківника. Зміцнюються серцеві м'язи та імунітет. Медова вода допомагає і від паразитів - наприклад, глистів. Не вбиває їх одразу, але позбавляє можливості розмножуватися. З часом вони відмирають і виходять з організму.

Вважають, що при простуді корисніший липовий мед. Бджолярі кажуть, це тому, що саму липу звикли заварювати при температурі. Насправді ж будь-який мед допоможе покращити самопочуття при гарячці та швидше одужати.

У Вінниці учасник бойових дій на Донбасі Сергій Бондаренко створює мед з горішками, цукатами та сухофруктами. Чоловік почав справу, щоб забути про війну. Для військового це – хобі. Незабаром Сергій хоче перетворити його на успішний бізнес

Зараз ви читаєте новину «Бджоляр розповів, який мед підходить діабетикам та чим лікувати ангіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають