середа, 02 грудня 2020 14:07

Антитіла можна виявити після 6 місяців після зараження Covid-19 - вчені

Антитіла можна виявити після 6 місяців після зараження Covid-19 - вчені
Антитіла в організмі зберігаються 6 місяців. Фото: www.5.ua

Японські вчені заявили, що антитіла можна виявити щонайменше через 6 місяців після зараження в організмі людей, які перехворіли на Covid.

Дослідження проводив Йокогамський університет. 376 осіб віком від 20 до 70 років брали участь у досліджені, про повідомляє NHK.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США коронавірус був раніше, ніж в Китаї - дослідження

Аналіз крові, взятий через пів року після зараження, показав антитіла в 97% людей із безсимптомними або легкими симптомами. 100% виявили при помірних або серйозних симптомах. Результати дослідження підтвердили, що люди з антитілами можуть мати більш низький ризик зараження щонайменше протягом 6 місяців.

На думку японських учених, це відкриття є гарною новиною для розробки вакцини, проте для точних результатів необхідно додаткове дослідження. Його планують провести ще через пів року.

Україна продовжує розробку власної протикоронавірусної вакцини. Кандидат на вакцину 6 місяців проходив доклінічні випробування на тваринах.

Готуються до наступної стадії випробувань.

Зараз ви читаєте новину «Антитіла можна виявити після 6 місяців після зараження Covid-19 - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі