вівторок, 04 серпня 2020 14:53

Антитіла до коронавірусу мають 10% населення планети - ВООЗ

Антитіла до коронавірусу мають 10% населення планети - ВООЗ
Певна частина населення переносить коронавірусну хворобу безсимптомно або з легкими симптомами. Фото pixabay.com

Антитіла до коронавірусу мають 10% населення. За даними представника ВООЗ Марії Ван Керхе, до колективного імунітету землянам ще далеко. Його рівень, як передбачається, приблизно 60-70%.

Через пів року після початку першого спалаху коронавірусу в Ухані, інфіковані - а отже, ті що мають антитіла - менше 10% населення планети. Про це заявила очільниця підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров'я з нових хвороб Марія Ван Керхе. Повідомляється на сайті LIGA.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає 8 млн доз вакцин від Covid-19 наступного року - Ляшко

Певна частина населення переносить коронавірусну хворобу безсимптомно або з легкими симптомами. Якщо у таких людей не виявляють антитіл, це зовсім не означає, що у них немає імунітету. Ймовірно, у них працює Т- і В-клітинний імунітет проти нової інфекції. Який або специфічний до неї, або є перехресним у результаті перенесеної раніше застуди, певний відсоток випадків якої викликають менш патогенні коронавіруси.

Оцінювати відсоток імунних до SARS-CoV-2, ґрунтуючись тільки на ІФА- і ПЛР-тестах на антитіла, некоректно: захищених від інфекції більше, підкреслюють у ВООЗ. Тести на клітинний імунітет роблять вкрай рідко через дорожнечу реагентів.

Механізм глобального доступу до вакцин Covid-19 (Covax) підтвердив право України звернутися до цього об'єднання за вакцинами для проведення щеплень людям із груп ризику чи визначеним віковим категоріям.

Зараз ви читаєте новину «Антитіла до коронавірусу мають 10% населення планети - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі