вівторок, 31 січня 2017 11:35

Який напій бадьорить краще, ніж кава

Який напій бадьорить краще, ніж кава
Фото: ukr.media

Пробудити організм після сну може не тільки кава. Виявляється, щоб довше відчувати себе бадьорим варто пити чай. Про це Gazeta.ua розповів Борис Скачко, столичний дієтолог і блогер.

"Чай бадьорить організм на довший час, ніж кава. Вона тонізує швидше, але діє годину, а чай 3-4 години. У чорному і зеленому чаї є той самий, що й в каві кофеїн тільки називається теїн. Навіть в найпростішому чаї його 2,5%, у міцнішому до 5,5%. У каві ж Арабіці 0,5 %, у найякіснішій Робусті 2,5% кофеїну, як у найгіршому чаї", - каже лікар.

Кофеїн посилює роботу печінки, нирок, серцевих м'язів та активність мозку.

"Можна пити не більше двох чашок чаю в день. Якщо більше, означає вбивати серце. Він розриває судини, бо збільшується тиск", - радить дієтолог

Він піднімає організм на вищий рівень обміну речовин, підсилює секрецію шлункового соку. Тому допомагає переварювати їжу, допомагає печінці та ниркам краще очищувати кров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який чай необхідно пити вагітним жінкам

"Не можна пити чай чи каву і водночас палити сигарети. Паління робить кров густішою, а кофеїн змушує серце її гонити по організмі. Такі ігри з організмом ні до чого хорошого не приведуть", - говорить лікар.

Зараз ви читаєте новину «Який напій бадьорить краще, ніж кава». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі