понеділок, 17 червня 2024 15:46

Як загоїти сонячні опіки в домашніх умовах: шість простих кроків

Як загоїти сонячні опіки в домашніх умовах: шість простих кроків
Шість кроків, які допоможуть прискорити загоєння сонячних опіків Фото: pinterest

Існує поширена думка, що сонячний опік - це лише дрібна неприємність, яка не варта особливої ​​уваги.

Однак це поняття помилкове, адже крім неприємних відчуттів і болю, сонячний опік може призвести до виникнення раку шкіри. Давно доведено прямий зв'язок між впливом сонця та розвитком злоякісної меланоми.

Загоєння сонячних опіків можна пришвидшити за допомогою кількох простих кроків. Про них розповість Gazeta.ua.

Застосування заспокійливих засобів. Використовуйте алое вера гель або лосьйони з алое вера, які мають заспокійливі властивості. Це допоможе зменшити запалення і свербіж.

Використання охолоджуючих засобів. Нанесіть холодний компрес з льоду або холодної води на опік для зменшення болю і запалення. Не залишайте лід безпосередньо на шкірі більше кількох хвилин, щоб уникнути пошкодження шкіри.

Гідратація. Застосовуйте лосьйон або крем для зволоження шкіри, щоб утримувати її вологою. Сонячні опіки можуть призводити до втрати вологи з шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім продуктів, які створюють природний захист від променів сонця

Уникання подразників. Уникайте тертя або подразників на опаленій шкірі, щоб уникнути подальшого подразнення.

Підтримка здорового харчування. Потрібно пити багато води і споживати продукти, які містять велику кількість антиоксидантів, таких як фрукти і овочі, що сприяють загоєнню шкіри.

Уникання сонця. Поки шкіра не відновиться, уникайте довгого перебування на сонці і носіть одяг, що захищає шкіру.

Але, якщо сонячні опіки дуже болючі або погіршуються, краще звернутися до лікаря.

Влітку підхопити сонячні опіки можна часто, навіть у прохолодні й похмурі дні. Це доволі небезпечно, адже багаторазові опіки можуть значно підвищити ризик розвитку раку шкіри. Тому, відпочиваючи на сонці або працюючи на городі, потрібно бути обережними.

Способи лікування сонячних опіків залежать від ступеня їх тяжкості. Так, опік другого ступеня менше піддається лікуванню домашніми засобами і вимагає негайного звернення до лікаря. А легке почервоніння доволі легко лікується в домашніх умовах.

Зараз ви читаєте новину «Як загоїти сонячні опіки в домашніх умовах: шість простих кроків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі