субота, 05 жовтня 2019 03:28

Як відновити нігті після гель-лаку
5

Покриття нігтів гель-лаком це зручно, але може пошкоджувати нігті.

За словами дерматологині Світлани Якубовської, як тільки ви помітили найменші зміни, не покривайте нігті гель-лаком, повідомляє "24 здоров'я".

Якщо погіршується стан нігтів:

1. Зверніться до дерматолога, щоб виключити пошкодження нігтів грибковою інфекцією;

2. Якщо грибок нігтів виявлено – займіться лікуванням за рекомендаціями лікаря;

3. Грибка немає – приступіть до відновлення нігтьових пластин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що корисніше - пиво чи вино

Як відновити нігті після гель-лаку?

В середньому щомісяця ніготь відростає на 3.5 мм. Жоден лак не змусить їх рости швидше. Усі "рекомендовані" засоби покривають ніготь і "склеюють" пошкоджену поверхню не даючи їм кришитися і ламатися далі.

Поліпшити стан нігтів складно – це нежива тканина, і важливо запобігти їх подальшому пошкодженню, тому варто обрізати їх максимально коротко. Також миття посуду і будь-який контакт з хімією має відбуватися лише у рукавичках.

Харчування має бути збалансованим, містити білок і залізо. Кальцій не має жодного відношення до росту нігтів, тому не варто витрачати гроші на різні БАДи і "вітаміни для нігтів". Краще купити хороший зволожувальний крем.

Щосезону разом із новими трендами в одязі, з'являються й нові дизайни манікюру. Осені притаманні жовтні, коричневі, червоні й помаранчеві кольори.

Зараз ви читаєте новину «Як відновити нігті після гель-лаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі