пʼятниця, 28 вересня 2018 05:25

Як уберегтися від осінньої застуди

Як уберегтися від осінньої застуди
Щоб не захворіти восени, треба дотримуватися порад. Фото: 4mama

З осіннім періодом приходить пора застуд. Завжди є ризик заразитися вірусною або бактеріальною інфекцією. Щоб цього уникнути, треба виконувати кілька порад.

Достатній сон

Хороший сон повинен тривати в середньому 8-9 год - з вечора до ранку без пробудження.

Прийоми їжі протягом дня

В холодну пору року раціон має бути збалансованим, їсти потрібно частіше - 4-5 разів на день. Печиво і кава, звичне харчування офісних працівників, тільки послабить ваш імунітет. Підвищений вміст вітаміну С є в цитрусоих, малині, смородині, яблуках, пише acc.cv.ua.

Бар'єрна профілактика

Якщо ви їдете в громадському транспорті, необхідно надягати медичну маску або закривати ніс і рот шарфом. На відкритій місцевості носити маску немає сенсу. Прийшовши на роботу або з роботи додому, потрібно помити руки, можна обробити спиртовим розчином.

Провітрювати приміщення кілька разів на день. Це створює рух повітря, розчиняє речовини крапель повітря з вірусом і зменшує ймовірність захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали головні ознаки серцевого нападу

Вакцинація від грипу

Щепитися від грипу потрібно раз на рік у вересні-жовтні. При цьому людина повинна бути здоровою, або через 7 днів після перенесеної вірусної інфекції. Особливо щеплення від грипу показані всім, хто працює з людьми: лікарі, вчителі, психологи, офісні працівники. Вакцина, хоч і не має 100% гарантії, але знижує ризик захворіти. Навіть якщо ви захворієте, то захворювання буде перебігати в легкій формі, з швидким одужанням, і ймовірність ускладнень значно знижується, а можливість захворіти важкими формами грипу прирівняна до нуля.

В Україні ліки дорожчають швидше, ніж зростають середні ціни по країні. За даними Економічного дискусійного клубу, ціна медичного кошика з 20 препаратів, які визначив Кабмін, від початку року зросла на 15%. Це вчетверо більше, ніж середня інфляція по країні. Ліки дорожчатимуть далі через знецінення гривні.

Зараз ви читаєте новину «Як уберегтися від осінньої застуди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі