середа, 10 жовтня 2018 19:45

Як робити татуювання, щоб захиститися від раку

Як робити татуювання, щоб захиститися від раку
Під час татуювання потрібно пити воду Фото: Barb.ua

Рак може викликати татуювання. Про це заявили німецькі та французькі вчені. Ці фарби містять важкі метали, ртуть та інші канцерогени, які в мікродозах потрапляють в організм.

Як правильно потрібно робити тату без шкоди для здоровя розповів Денис Павловський, лікар клініки "Доступный доктор".

"Татуювання — це не малювання ручкою по шкірі, а робота з кров'ю. Тату-салони, як і стоматологічні кабінети, можуть стати осередком зараження гепатитом В та С і ВІЛ-інфекцією. Часто майстри ігнорують вимоги до гігієни. Використовують одну голку для кількох людей або одну пару рукавичок", - говорить спеціаліст.

1. Потрібно добре поїсти за годину до сеансу.

2. Взяти знеболювальне, наприклад кетанов або нурофен. Ліки не мають містити аспірину, бо той розріджує кров. З цієї ж причини перед процеду­рою заборонено вживати алкоголь.

3. Воду слід пити до і під час сеансу.

4. Жінкам не варто робити татуювання під час менструації або за тиждень до неї. Тоді гостріше відчувають біль.

5. Треба з'ясувати, чи стерильні інструмен­ти в майстра. Чи має він автоклав — стерилізатор парою під високим тиском? Чи справді одноразові стерильні голки?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 найпопулярніших пластичних операцій в Україні

6. Запитати про медичну книжку у майстра тату, який має проходити медичний огляд двічі на рік. Голки, рукавички, маски і баночки з чорнилом у жодному разі не повинні використовуватися двічі.

7. Перед виконанням тату варто проконсультуватися з лікарем, особливо чоловікам. Вони частіше непритомнішають, бо в них нижчий больовий поріг. Відразу просять знеболювальне і гірше переносять стрес.

Зараз ви читаєте новину «Як робити татуювання, щоб захиститися від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі