четвер, 05 жовтня 2017 23:28

Як позбутися від осінньої депресії

Як позбутися від осінньої депресії
Депресія фрагментарно трапляється з усіма людьми Фото: ngpavlograd.org.ua

Восени депресія не є рідкістю. Всесвітня Організація Охорони здоров'я називає її найпоширенішим психічним розладом в світі. Насправді, депресію слід відрізняти від звичайних перепадів настрою або негативних емоційних реакцій.

Причиною її появи є навантаження на організм, втрата близької людини, депресія у рідних, побічний ефект ліків.

"Потрібна довга робота по відновленню життєвих опор людини. Спочатку потрібна близькість, огорнути людину теплом і турботою, постійно говорити, а потім йти до фахівця. Але важливо пам'ятати, якщо людина не хоче підсвідомо виходити з цього стану, навіть якщо він розуміє, що у нього депресія, то як би ви не старалися - він буде продовжувати депрессіровать ", - пояснила нам психотерапевт Ганна Бречко.

Я в Матриці

Середня тривалість депресивного стану - 6-8 місяців. Адже звичайне розчарування, невдоволення може тривати кілька днів. Виникає відчуття людини в Матриці, коли є якась невирішена проблема. Людина знаходиться в зв'язку з тим, що відбувається. Або в причини життєвих обставин життєвих, або в причини свого ставлення до обставин.

За словами психолога, гіпнотерапевта Наталії Ломоносовой, час від часу депресія фрагментарно трапляється з усіма людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 рідкісних причин хронічної втоми

"Потрібно міняти щось в собі, прислухатися до себе, депресія це знак, що що -то не те робиш, десь не там, щось не те ", - пояснила нам фахівець.

Проблема в собі

Симптоми можуть посилитися, якщо рішення проблеми не настає. Людина нагнітає себе ще більше. Тоді потрібно висмикувати його з такого стану або ж навпаки, комусь говорити про ще гіршому стані. В особливо важких випадках вже потрібно застосовувати медикаментозне лікування.

Потрібно налагоджувати діалог з самим собою і, можливо, тоді, можна буде уникнути депресивних моментів в житті.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися від осінньої депресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі