четвер, 04 квітня 2024 02:50

Як позбутися набряків за короткий термін: чотири дієві поради

Як позбутися набряків за короткий термін: чотири дієві поради
Набряки виникають через зайву рідину в організмі. Фото: Pinterest

Набряки виникають через зайву рідину в організмі. Найчастіше вони з'являються на обличчі та тілі. Щоб зменшити або позбутися набряків додайте в раціон селеру, лимон, петрушку, яблучний оцет, журавлину, вівсяну крупу, імбир, темний рис, капусту, огірки та несолоні горіхи.

Зменшіть вживання солі, оскільки вона затримує рідину в організму, пише Elle.

Пропонуємо переглянути головні поради, які допоможуть позбутися набряків за короткий період.

Хамам, сауна або лазня

Таку процедуру можна зробити вдома з гарячою ванною.

Водний баланс

Фахівці рекомендують випивати від п'яти до 15 склянок у день. Також вживайте трав'яні чаї з квітів липи, брусниці, листя берези, шипшини та насіння кропу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які процеси відбуваються в організмі, коли мало пити води

Масаж сухою щіткою

Процедура допоможе покращити роботу лімфатичної та кровоносної систем, зменшить целюліт і прояви розтяжок. Крім того, допоможе зняти набряк усього тіла.

Детокс

Якщо ви хочете вивести зайву рідину за один день – варто звернути увагу на детокс. Спеціалісти радять часткове або повне голодування, часте пиття води та вживання свіжих овочевих соків.

Перш, ніж починати, проконсультуйтеся із лікарем.

Массаж з сухою щіткою значно покращує якість і пружність шкіри. Вона стає більш гладенька, пружна, зменшуються прояви целюліту. Робити масаж потрібно двічі на тиждень. Результат буде помітний після третьої процедури. Перш ніж робити масаж щіткою, переконайтеся, що у вас немає проблем зі шкірою. Після процедури також не має виникати подряпин. В кінці масажу обов'язково нанесіть зволожуючу олію, крем чи молочко.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися набряків за короткий термін: чотири дієві поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі