понеділок, 20 березня 2017 01:45

Як не скривити хребет в офісі

Як не скривити хребет в офісі
В офісі заробляють грижі хребта. Фото: zdrowie.wm.pl

Тривале перебування у офісному кріслі перед монітором призводить до болі в хребті та зап'ясть, набряків ніг. Як не нашкодити здоров'ю, годинами перебуваючи перед екраном, пише zdrowie.wm.pl.

Підібрати правильний робочий стіл. Місце для праці має бути досить просторим, щоб на ньому вмістився монітор, клавіатура, мишка та аксесуари. І ще залишились десятки квадратних сантиметрів особистого простору. Оптимальні розміри для стола 80 см ширини та 120 см довжини.

Крісло має бути зручним. Найкраще, коли є можливість регулювати висоту крісла та кут нахилу спинки. Коліна повинні бути на рівні стегна або трошки нижче, а стопи рівно стояти на підлозі.

Подушки для рівноваги тіла в кріслі зменшать навантаження на хребет. Подушку кріплять до хребта. Вона штовхає таз вперед та змушує вирівнювати спину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як новачкам не перебрати навантаження під час занять фітнесом

Крісло та підставки під лікті на столі мають бути на такій висоті, щоб руки та лікті могли вільно рухатися. Існують спеціальні підкладки, які допомагають правильно розмістити кінцівки на столі.

Встановити підніжок на підлозі. Навантаження на коліна зменшиться, якщо ступні поставити на міні-педалі, розміщені під кутом 15 градусів.

Виходити час від часу з офісу. Десятихвилинна прогулянка не призведе до втрат для фірми. Якщо немає такої можливості - можна робити перерви на 5 хвилин через кожну годину роботи. В іншому випадку, через кілька років роботи можна заробити запалення м'язів, хвороби кистей та хребта. В найкращому випадку - хронічну втому.

Розслаблятися та робити вправи під час праці. Коли в плечах, спині та хребті відчувається напруження, треба рухатися. Можна зробити легку гімнастику - порухати головою в різні сторони, потягнутися, покрутити руками.

Зараз ви читаєте новину «Як не скривити хребет в офісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі