середа, 10 лютого 2021 13:19

Я цього боюсь і не довіряю - чи готові українці до масової вакцинації

Я цього боюсь і не довіряю -  чи готові українці до масової вакцинації
Patient receives Covid-19 vaccine shot. Фото: unsplash.com

Вакцинація в Україні розпочнеться 15 лютого. У межах глобальної ініціативи COVAX Україна отримає 8 млн доз вакцини від Covid-19. Перші 117 тис. доз BioNTech/Pfizer доставлять найближчими днями.

Вакцинація проходитиме в 5 етапів безкоштовно. Першими щеплення отримають медики, які працюють із хворими на коронавірус, та військові. Наступні на черзі люди віком від 80 років і працівники первинної ланки медичної допомоги. Люди не з груп ризику зможуть вакцинуватися лише в кінці 2021 року.

Gazeta.ua поцікавилася в українців, як вони ставляться до вакцини та чи робитимуть щеплення.

Ніна Калініченко, Полтава:

Я не вірю жодній вакцині. Навіть якби хотіла пройти щеплення, то боюся через супутні хвороби. Де гарантія, що зі мною все буде добре?

Віра Семенюк, Київ:

Я не вакцинуватимуся від Covid -19, попри вік. Тому що як хімік знаю, що зберігання вакцини - це тонка справа, ставлення наших медиків, які колють, теж під питанням. Тому я краще утримаюсь.

Олег Рокотянський, Рівне:

Я готовий отримати щеплення. Не треба думати, що ми найрозумніші і знаємо, що треба, а що ні. Підтримую препарати Pfizer, Moderna. Британія, США активно ними вакцинуються. А цим урядам я довіряю.

Олена Завгородня, місто Золотоноша Черкаської області:

Зважаючи на обставини в країні з коронавірусом, обов'язково треба вакцинуватися. Але люди, які мають супутні хвороби, мають проконсультуватися з лікарями. Вакцинуватися сліпо не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали головні ризики для України через повільну вакцинацію

Лариса Мехеда, Одеса:

Я б не вакцинувалася однозначно. Я цього боюсь і не довіряю.

Назар Білецький, Львів:

Проти китайської та російської вакцини. Іншими можна, але й вони під сумнівом. Я не вірю, що будь-яка вакцина за цей час належно пройшла випробування.

Тетяна Поліщук, Черкаси:

Вакцинуватимуся, але не російською. Якщо всі світові лідери вже провакцинувалися на камеру, то чого нам боятися.

Таїса Мамай, Харків:

Я, мабуть, вакцинуватимуся. Але не одна з перших. Хочу побачити, який буде результат після вакцини.

Оксана Захарченко, Дніпро

Я двічі перехворіла на коронавірус. Хоч мала легкий перебіг, та наслідки були погані. Довго лікувала шлунок, маю проблеми з тиском. Боюся підхопити вірус знову, тому як тільки буде можливість отримати вакцину, я це зроблю. Якщо можна буде не чекати осені, а придбати в аптеці раніше, взагалі чудово. Направлю ще й усю родину.

Тарас Головко, Київ:

Я не вірю нашій медицині та словам влади, що вакцина безпечна. Їхні дії щодо уникнення розповсюдження пандемії "вбили" в мені довіру. Тому однозначно я не вакцинуватимуся.

Президент України Володимир Зеленський може вакцинуватись одним із перших, щоб публічно показати безпечність щеплення. Президент заявив, що українці з недовірою ставляться до щеплень.

Зараз ви читаєте новину «Я цього боюсь і не довіряю - чи готові українці до масової вакцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі