понеділок, 20 березня 2017 11:12

5 продуктів, якими шкідливо робити маски для обличчя

5 продуктів, якими шкідливо робити маски для обличчя
Фото: elle.ua

Натуральна косметика не завжди є кращою. Є деякі продукти, які дуже шкодять шкірі, але про це люди не задумуються поки не з'являються проблеми.

Натуральні замінники часто несуть більшу шкоду, ніж дешеві засоби гігієни. Такі відбілювачі зубів, скраби та маски для обличчя не завжди є корисною альтернативою для магазинної косметики.

Харчова сода

Багато хто мастить обличчя содою замість скрабу. Буцім, крупинки соди здатні за кілька процедур позбавити обличчя від чорних цяток.

Проте в реальності такий ритуал може обернутися катастрофою. При такому поєднанні епідермальний бар'єр буде зруйнований.

Така суміш забирає зі шкіри вологу і прискорює старіння.

Лимон

Лимон хоч і має багато вітаміну С, ле для обличчя він шкодить. Відбілювання або усунення вад зі шкіри, викличе сильне висипання і з'їсть весь захисний бар'єр.

До того ж лимонна кислота може викликати пухирі і опіки при попаданні сонця.

Зубна паста

Припиніть раз і назавжди використовувати зубну пасту як засіб від прищів і пігментних плям.

Уній міститься маса компонентів, які можуть привести до хімічних опіків. А якщо дефекти зникнуть або потьмянішають, на їхньому місці можуть залишитися шрами і відмітини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що небезпечно їсти на сніданок

Розчин чайного дерева на ватці спрацює куди безпечніше і ефективніше.

Перекис водню

Перекис водню підійде для боротьби з інфекціями у випадку незначних порізів або опіків. Але додавати перекис в саморобні б'юті-засоби не варто.

При регулярному використанні вона може викликати запалення і печіння.

До того ж серйозно порушити рівень зволоженості шкіри і її здатність до відновлення.

Цукор

З цукру можна робити скраб для губ, але не для обличчя. Вони менш примхливі і чутливі до солодких кристаликів.

Але ось для шкіри обличчя така текстура може бути травмуючою. Це може призвести до мікро-порізів на поверхні шкіри і, як наслідок, запалення і почервоніння.

Замість цього краще спробуйте зробити пілінг за допомогою рисових висівок або вівсяних пластівців, які м'яко відлущують омертвілі частки шкіри.

Зараз ви читаєте новину «5 продуктів, якими шкідливо робити маски для обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі