четвер, 14 січня 2021 10:40

5 продуктів, які швидко заспокоюють

5 продуктів, які швидко заспокоюють
Стрес знімають горіхи та апельсини. Фото: inlviv.in.ua

Після стресу організм повинен "придушити" адреналін і кортизол. Ці речовини виробляються в критичних ситуаціях і можуть викликати депресію.

1. З відновленням гормонального фону ідеально справляються апельсини, грейпфрути та мандарини. У цих фруктах містяться речовини, які прискорюють процес розпаду кортизолу й адреналіну.

2. Також корисна вівсяна каша. Її складні вуглеводи здатні прискорити вироблення серотоніну. При перетравленні клітковини, яка міститься у вівсянці, кишківник вивільняє величезну кількість глюкози. У сукупності ці 2 процеси підвищують настрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяні свята: який ризик підхопити Covid-19 у гостях

3. Антистресовим продуктом є чорний шоколад, в якому міститься не менше 70% какао-бобів. Ці солодощі провокують викид серотоніну, який пригнічує поганий настрій і негативні емоції. Ще один позитивний ефект від чорного шоколаду – нормалізація артеріального тиску.

4. Одним з найкращих засобів проти стресів є спаржа завдяки наявності фолієвої кислоти. Ця речовина підвищує загальну стійкість до стресів і позитивно впливає на нервову систему. Фолієву кислоту можна знайти в інших овочах переважно зеленого кольору.

5. Омега-3 здатна блокувати вироблення гормонів стресу. Найбільше її у волоських горіхах. Рівень цих жирних кислот необхідно регулярно підтримувати, оскільки організм не здатний самостійно їх синтезувати.

Організм потребує перезавантаження після свят. Краще не запасатися чорним вугіллям та водою.

Є продуктів, які потурбуються про самопочуття. Вони також допоможуть відновити організм після алкоголю та жирної їжі. Про це далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «5 продуктів, які швидко заспокоюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі