пʼятниця, 07 квітня 2017 08:12

194 країни відзначають День здоров'я

194 країни відзначають День здоров'я
Фото: beyond.ua

7 квітня відзначають Всесвітній день здоров'я, який започаткувала в 1948 році Всесвітня організація охорони здоров'я. З того часу його відзначають 194 держави світу.

День здоров'я — це глобальна кампанія, яка покликана привернути увагу кожного жителя планети до проблем здоров'я та його охорони.

У цей день проводяться заходи, що підкреслюють, як багато значить здоров'я, і що ще потрібно зробити, щоб воно поліпшувалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після п'яти років досліджень виділили вітамін С

У 2017 році День здоров'я присвятили людям, що страждають депресією. Він пройде під гаслом "Давай поговоримо". За даними ВООЗ, депресія і тривожні розлади щорічно завдають світовій економіці збитків у розмірі $ 1 трлн.

Депресія - це захворювання, яке характеризується постійним станом зневіри і втратою інтересу до діяльності, яка зазвичай приносять задоволення. У таких людей є нестача енергії, зниження апетиту, сонливість або безсоння, тривога, зниження концентрації, нерішучість, занепокоєння, почуття власної нікчемності, провини або відчаю, а також думки про заподіяння собі шкоди або самогубство.

Зараз ви читаєте новину «194 країни відзначають День здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі