вівторок, 04 квітня 2017 08:12

Після п'яти років досліджень виділили вітамін С

Після п'яти років досліджень виділили вітамін С
Вітамін С не виробляється організмом, надходить тільки з їжею. Фото: Wday.ru

Пять років знадобилось професору Чарлзу Глену Кінгу з Пітсбургського університету в США, щоб виділити вітамін C. Це сталось 4 квітня 1932 року.

Вітамін С виконує в організмі два основні завдання: забезпечення імуннітету і стабілізація психіки.

Коли його бракує, в людей кровоточать ясна, часті застуди. Підвищується втомлюваність і вразливість. Виникає депресія, безсоння. На обличчі утворюються ранні зморшки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені визнали сою здоровою їжею

Вітамін С не виробляється організмом, надходить тільки з їжею. Найбільше його – в лимонах, червоному перці, плодах шипшини, ягодах смородини та в зеленій цибулі. Речовина розчиняється у воді і руйнується при тривалому кип'ятінні. Тому вимочування або переробка фруктів та овочів знижує вміст у них вітаміну С.

Зараз ви читаєте новину «Після п'яти років досліджень виділили вітамін С». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі