вівторок, 15 червня 2021 01:24

10 млн щеплень до кінця літа. Ляшко обіцяє масштабну вакцинацію

10 млн щеплень до кінця літа. Ляшко обіцяє масштабну вакцинацію
Ляшко розраховує на 220 тисяч щеплень на добу. Фото: Reuters

В Україні робитимуть до 220 тисяч щеплень на добу вже до Дня Незалежності, прогнозує міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Моє завдання – зробити 10 мільйонів щеплень до кінця літа. За 10 днів червня ми зробили 534 тисячі, потужності нарощуємо. Щоб виконати 10 млн доз до кінця літнього періоду, мені потрібно зараз вивести систему на 111 тисяч щеплень на добу. У зв'язку з тим, що ми її маємо із запізненням на початку червня, ми поставили собі орієнтир – 160 тисяч на добу", - розповів Ляшко в ефірі "Свобода слова" на ICTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинаційний бум: за вихідні щепили рекордну кількість українців

За його словами, вакцинація зростатиме щомісяця. Ляшко порахував, що до Дня Незалежності планується збільшити вакцинацію до 220 тисяч щеплень на добу. Тому, якщо не буде збою постачань, 10 мільйонів щеплень в Україні зроблять до кінця літа.

Міністр розповів, що головам ОДА вже поставили задачу щодо мінімальної кількості вакцинованих людей на 100 тисяч населення.

13 червня в Україні щепили від Covid-19 22 219 людей.

Загалом проведено 1 718 499 щеплень.

Зараз ви читаєте новину «10 млн щеплень до кінця літа. Ляшко обіцяє масштабну вакцинацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі