понеділок, 14 червня 2021 12:54

Вакцинаційний бум: за вихідні щепили рекордну кількість українців

Вакцинаційний бум: за вихідні щепили рекордну кількість українців
За останню добу в Україні виявили 420 нових хворих коронавірусом. З них дітей – 32, медпрацівників – 2. Фото: КМДА

Цими вихідними в центрі вакцинації на базі МВЦ щепили від коронавірусу понад 6,4 тис. киян. Усього від початку масової вакцинації там імунізували 15 тис. охочих.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"Із кожними вихідними ми нарощуємо темпи. Це стало можливим завдяки кільком факторам. По-перше, ми збільшили кількість вакцинальних бригад до 30. По-друге, Департамент охорони здоров'я впровадив механізм запису охочих щепитися через систему Helsi.me. Це дозволило скоротити черги на вакцинацію у центрі. Жива черга також рухалася досить швидко", – зазначив Поворозник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала чергову партію вакцини Pfizer

Він додав, що в столиці продовжують вакцинувати й освітян

"Для вакцинації працівників освітньої галузі місто визначило навчальні заклади, на базі яких створено вакцинальні пункти. Усього їх 17. Розташовані пункти в усіх районах міста. У цих пунктах вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech щеплено 23 212 освітян", – уточнив заступник.

9 червня в Києві відкрили попередній запис на масову вакцинацію в МВЦ через сервіс Helsi.me. Щоб записатися на Covid-щеплення, потрібно зайти на сайт helsi.me й обрати день і час. Підтвердження запису надішлють смс-повідомленням, яке потрібно показати на вході до центру вакцинації разом із паспортом і попередньо зареєстрованою заявкою на щеплення в додатку "Дія".

Зараз ви читаєте новину «Вакцинаційний бум: за вихідні щепили рекордну кількість українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі