пʼятниця, 21 травня 2010 10:53

Зморшки з обличчя забирають найчастіше

Марія Скопець, 54 роки, із райцентру Самбір на Львівщині дев"ятий рік їздить на заробітки до Італії. Доглядала 86-річну сеньйору. Коли її підопічна померла, почала шукати іншу роботу.

— Найбільше платять няням — по 1000–1300 євро, — розповідає Марія. — Харчуєшся та живеш у сім"ї, можеш їздити на відпочинок із господарями. Але цю роботу вважають найважчою. Італійські діти дуже пещені, їм усе дозволяють. Наймають у няні жінок до 50 років.

Зробити пластичну операцію Марії Володимирівні порадила землячка Тетяна.

— Тані не даси більше 40 років, а їй скоро 57. Вона зробила підтяжку обличчя та шиї. Операція в Україні обійшлася у 500 євро. В Італії це виходить у п"ять разів дорожче.

Марія Скопець приїхала до Львова на три тижні.

— Мама лежала у лікарні чотири дні, — розповідає 28-річна Уляна, донька Марії. — Операція тривала 3 години під загальним наркозом. Через два тижні еластичну пов"язку з голови зняли. Набряки ще були, але за тиждень зникли. Мама помолодшала, обличчя розгладилося. Знайомі перестали її впізнавати. На базарі нам казали, що ми сестри. Новим господарям сподобалося, як мама виглядає, не звернули уваги на її вік. Зараз доглядає двох дітей.

Пластичні операції роблять жінки 35–50 років. Найчастіше просять забрати зморшки з обличчя, усунути надлишки шкіри на животі.

Лікарі кажуть, цього року заробітчанок поменшало у клініках. Може, дається взнаки криза.


Китайці розширюють розріз очей

Близько 600 млн китайців готові змінити зовнішність заради кар"єри. Особливий інтерес до пластичної хірургії почали виявляти під час кризи. За півроку кількість охочих зросла на 40%. За день хірургам доводилося робити понад сотню операцій.
Покращити зовнішність прагнуть студенти останніх курсів і менеджери — "білі комірці", яких скоротили. Просять розширити розріз очей, виправити ніс та овал обличчя. Висвітлюють шкіру. Нова зовнішність дозволяє отримувати на третину більше грошей.
До 2001 року пластичні операції в Китаї були заборонені.
Зараз ви читаєте новину «Зморшки з обличчя забирають найчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі