пʼятниця, 27 січня 2012 00:45

Зір може погіршитися через неправильну поставу

— Короткозорість чи міопію, коли людина добре бачить зблизька, але погано на відстані, донедавна вважали дитячим захворюванням. Зір погіршувався у період росту організму, тобто до 18 років, — розповідає Оксана Грицишин, офтальмолог медичного центру "Наш погляд". — Але в останні роки ми діагностуємо міопію у дорослих. Це просто пояснити. Генетично наше око неспроможне витримувати сучасні навантаження. А це надмірне захоплення телевізором та комп'ютером.

Найчастіше звертаються пацієнти з набутою міопією.

— Стреси, недосипання, нераціональне харчування та відмова від спорту — це також впливає на зір, — додає лікар. — Слідкуйте за поставою під час роботи. Через шийний відділ хребта проходять важливі судини. У дорослих зір інколи псується через їхнє перетискання.

Лікарі пропонують пацієнтам з короткозорістю три варіанти корекції зору — окуляри, контактні лінзи та лазерну корекцію.

— Окуляри, хоч і найдешевший спосіб, але незручний. Вони запотівають, заважають займатися спортом, — говорить Оксана Грицишин. — До лінз не всі можуть звикнути. Найсучасніший метод при стабільній короткозорості — лазерна корекція. Пацієнт нормально бачить без будь-яких обмежень.

Зараз ви читаєте новину «Зір може погіршитися через неправильну поставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі