пʼятниця, 25 березня 2011 01:30

Заспокійливі пігулки діють за п'ять хвилин

Автор: фото з сайта www.med-source.ru
  Через постійні хвилювання та малорухливість судини спазмуються у різних ділянках організму. Звідси болі у внутрішніх органах, зокрема у ділянці серця
Через постійні хвилювання та малорухливість судини спазмуються у різних ділянках організму. Звідси болі у внутрішніх органах, зокрема у ділянці серця

"Прийшов пізно з роботи, сів вечеряти. Раптом сильно заболіло ліве плече", — каже киянин Левко Забіла, 45 років.

— До ліжка ледве дійшов. Страшенно пекло під ребрами, віддавало аж у живіт. Руку майже не відчував, не міг нею ворухнути. Приїхала "швидка". Сказали, у мене гіпертонічний криз. Зробили два уколи. Спровадили до терапевта та на УЗІ серця.

Левко програміст. Щодня по 10–12 год. проводить за комп'ютером. Коли має важливу роботу, забуває пообідати. До вечора випиває дві-три чашки заварної кави. Снідає зазвичай бутербродом.

— Такий спосіб життя кожному зашкодить, — говорить столичний кардіолог Богдан Васильович, 54 роки. — Рано чи пізно проявиться якась серйозна хвороба. Пацієнтові слід краще харчуватися, більше рухатися і уникати стресових ситуацій.

Левкові Забілі поставили діагноз вегетосудинна дистонія. Лікар називає цю недугу модною.

— Це хвороба людей у мегаполісі. Багато хто з пацієнтів є успішним, добре заробляє і весь час проводить у кабінетах. Такі скаржаться на головні болі, перепади тиску, підвищену втомлюваність, серцеву аритмію. Через постійні хвилювання та малорухливість їхні судини спазмуються у різних ділянках організму. Звідси болі у внутрішніх органах, зокрема у ділянці серця. Не варто намагатись усунути больові відчуття. Полегшення буде нетривалим. Слід боротися із першопричинами недуги.

Кардіолог виписав препарат "Печаєвський Валікардол-натур". До його складу входять екстракти глоду, шишок хмелю, кропиви собачої та розчин ментолу в ментиловому ефірі ізовалеріанової кислоти. Ліки зменшують психоемоційне напруження, знімають болі в серці при неврозах, покращують сон. Помічні також при морській та повітряній хворобах. Препарат не містить цукру, безпечний для діабетиків. Пігулки швидко розсмоктуються, мають приємний смак. Діють за 5 хв. Продають їх без рецепта.

Зараз ви читаєте новину «Заспокійливі пігулки діють за п'ять хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі