четвер, 25 червня 2009 19:28

Запорука довголіття — "м"яка" питна вода

Запорука довголіття — "м"яка" питна вода

Багато хто знає, що якість води і здоров"я людини взаємопов"язані — це підтверджує історія людства. Природний баланс макрокомпонентів води (катіонів натрію, калію, магнію, сульфат-, хлорид–аніонів) по-різному впливає на організм людини.

У цьому контексті фундаментальна розробка "м"якої" питної води під керівництвом Миколи Григоровича Друзяка — академіка Одеської регіональної академії наук, автора наукової праці, в якій він аналізує думки багатьох авторів і дослідників щодо впливу мінерального складу природних вод на здоров"я людини.

На думку академіка, секрет довголіття потрібно шукати, насамперед, у питній воді. Саме жорстка лужна вода, за словами Миколи Друзяка — першопричина багатьох людських хвороб. Вона перешкоджає процесу  окислення в організмі, отже, гальмує обмін речовин: Людина їсть більше, а їжа засвоюється гірше.

Цей факт, за дослідженнями академіка, помічають більшість людей, які перейшли зі вживання жорсткої (лужної) на м"яку ("кислу") воду. За кілька місяців після подібного регулярного "вживання води" вони зазначають, що почали їсти приблизно вдвічі менше. При цьому не відчувають ні голоду, ні знесилення. Природно, і виглядають стрункішими. А якщо врахувати, що паралельно зникає цілий перелік діагнозів, таких як ішемічна хвороба серця, остеохондроз, подагра, гіпертонія, камені в жовчному міхурі й нирках — то   приємному здивуванню немає меж.

При вживанні такої води поліпшуються обмінні процеси в організмі

Такий цілющий ефект нещодавньої розробки підтверджують і численні дослідження природних вод у районах проживання довгожителів — Абхазії, Дагестану, Якутії, Північного Кавказу. Маючи під собою наукову базу, дослідження доводять, що довголіттю у вказаних географічних районах більшою мірою сприяє природна вода з певним іонним складом (іонів кальцію в ній міститься від 8 до 20 млг/л), головною відмінністю якої також є низька мінералізація. Отже, причиною тривалості життя людей у вказаних регіонах є низький рівень кальцію в крові — близько 5 млг у 100 г крові.


Технологія виробництва

Виробництво питної збагаченої води – це реальність. Таку воду готують за аналогією з природною водою. Для цього необхідно, щоб початкова вода пройшла декілька ступенів очищення і знезараження, після чого можна отримати дійсно чисту воду. До неї додають високоочищені сульфатні солі калію і магнію, внаслідок чого отримуємо питну воду з наступним іонним складом (у міліграмі/л): К — 80–100, Мg — 20–30, SO4 — 250. Вода має слабокислу реакцію — pH 6,5.

Така вода, що належить до категорії сульфатних, особливо добре впливає на застійні процеси у шлунку, слизову оболонку шлунково-кишкового тракту, при тому, що обмежень щодо її щоденного застосування не встановлено.

Крім того, при вживанні такої води поліпшуються обмінні процеси в організмі, посилюється кровотік у печінці, що чудово позначається на відновленні бар"єрної функції печінки. Води сульфатного ряду також сприяють ліквідації запальних процесів у жовчних шляхах, покращують відтік жовчі, перешкоджають утворенню каменів. Така вода показана і для профілактики цукрового діабету, ішемічної хвороби серця, відкладення солей, варикозного розширення вен і ожиріння. З курортної практики оздоровлення пацієнтів стало відомо, що систематичне вживання "м"якої" води супроводжується певною втратою ваги. Пояснюється активним впливом води на обмін речовин.

Висновком Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації і курортології від 12.01.2007 року підтверджена позитивна тенденція оздоровлення шляхом вживання у щоденному раціоні збагаченої питної води.

Дослідження також показали, що вода, що відповідає всім вимогам ГОСТу, сприяє підвищенню життєвого тонусу. Це пояснюють тим, що відбувається вимивання з організму надмірного вмісту продуктів життєдіяльності при одночасному балансуванні вкрай необхідних елементів магнію і калію. Вживати воду рекомендують як для приготування їжі, та і як питну.

В інших регіонах, зокрема в областях України, на жаль, кальцію у воді значно більше, від чого вода жорсткіша. Чи не тому середня тривалість життя у нас менша?

Представництво академіка Одеської регіональної академії наук М. Г. Друзяка в м. Києві


Консультує лікар (044) 279 23 06; 331 74 44
Доставка води 8 (044) 332 89 89
www.aqua-trade.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Запорука довголіття — "м"яка" питна вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі