понеділок, 05 лютого 2018 06:31

Закон про медичну реформу набув чинності

30 січня набув чинності головний закон медичної реформи "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення".

У реформи є план на три роки. Цьогоріч зміни відбуватимуться тільки на первинній ланці медичної допомоги.

— Починаємо створювати Національну службу здоров'я України — НСЗУ, яка платитиме за кожну послугу. З'явиться медична страховка від Служби здоров'я, забезпечена реальними грошима, — каже Уляна Супрун, виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України. — З нею пацієнт зможе піти в будь-який медичний заклад, що має контракт із НСЗУ. Для держави немає різниці, буде він комунальний чи приватний.

Скасовують усі прив'язки — до місця реєстрації, дільничих лікарів. Пацієнт отримає право обирати лікарів та лікарні. Ці зміни запроваджуються з квітня.

— Медичні заклади змінять правила роботи — пройдуть процес автономізації. Зможуть підписувати договори та угоди з підрядниками. Також, на що давно чекали лікарі, зможуть відмовитись від тарифної сітки. Почнуть оптимізувати витрати та нарешті піднімуть зар­платню лікарям. Це світоглядні зміни для всієї України. За масштабами вони відповідають скасуванню рабства, — додає Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Закон про медичну реформу набув чинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі