середа, 04 серпня 2010 01:01

Захистимо наше майбутнє

Турбота про наступне покоління — найперше завдання суспільства. Особливо турбота про хворих дітей.

Інститут технологій оздоровлення (ІТО) "Нове у медицині", маючи багатолітні напрацювання з хворими дітьми, неодноразово звертався до президентів, президентських фондів, обласних і Київської міської державних структур, відповідальних за оздоровлення, лікування і профілактику дітей, але чітких відповідей не отримував.

А справа нагальна. За даними академіка Європейської академії природничих наук, професора Анатолія Павловича Чуприкова, кількість дітей, які мають психічні відхилення, в Україні становить 80–85%, а підлітків — 60–65% від усіх хворих дітей. Якщо завважити, що лише 30% випускників шкіл за станом здоров"я придатні до військової служби, виникає запитання: з ким Україна зустріне своє майбутнє? Адже за офіційною статистикою, наша держава випереджає Європу із поширеності дитячого церебрального паралічу, хвороб головного мозку у малят, наближається до європейських показників щодо дитячого аутизму. Якщо українська класична медицина неспроможна лікувати дитячі психічні хвороби, мабуть, є сенс звернутися до нових методів лікування, до альтернативної медицини.

Метод, за яким працює ІТО, відомий у світі понад 200 років. Близько 40 найрозвиненіших країн світу використовують його у комплексному лікуванні багатьох хвороб. Кожна держава має при цьому свій апарат. Тепер в Україні є своя розробка — апаратний комплекс "Біорегулятор-004М". Це здобуток доктора технічних наук, академіка Європейської академії природничих наук Ігоря Вікторовича Таршинова. Комплекс пройшов усі перевірки у державних науково-дослідних інститутах, працюючи за їхнім профілем. Так, у НДІ хірургії і трансплантології ім. Шалімова вивчали судинні хвороби нижніх і верхніх кінцівок: облітеруючий ендартеріїт, облітеруючий атеросклероз, варикоз, тромбоз глибоких вен, діабетичну ангіопатію. Більша частина цих захворювань досі вимагала операційного втручання. ІТО довів, що у 70% випадків таких захворювань скальпель не потрібен. Навіть під час гангренозної діабетичної стопи ногу можна врятувати за допомогою "Біорегулятора". Остеохондроз і його супутні хвороби досліджували в Інституті неврології і психіатрії у Харкові, проблеми цукрового діабету — у Київській академії післядипломної освіти ім. Шупика. За їхніми даними, за 10–12 сеансів можна знизити добову дозу інсуліну на 6–10 одиниць, а за даними санаторію "Сосновий Бір", цукор у крові при ІІ типі цукрового діабету падає на 15–33% від початкового рівня за курс лікування. Обстеження проводили і в інших наукових закладах. Скрізь результати були позитивні.

Три роки тому за ініціативою завідувача кафедри дитячої психіатрії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика, доктора медичних наук, професора Анатолія Павловича Чуприкова і доктора технічних наук, заслуженого винахідника СРСР Ігоря Вікторовича Таршинова розпочали дослідження з використання фізіотерапевтичного методу об"ємного пневмопресингу у комплексному лікуванні психоневрологічних захворювань у дітей. Досліджували у Київському міському центрі "Психічне здоров"я дітей і підлітків". До цього лікування дітей і підлітків методом об"ємного пневмопресингу в світі не проводили.

Підвищується імунітет, прискорюється видужування від загальних захворювань, зменшується потреба в ліках

Обстежили категорії дітей з такими діагнозами, як аутизм, гіпердинамічний синдром, епілепсія, розумова відсталість, спадкові захворювання центральної нервової системи, легкі форми дитячого церебрального паралічу, які супроводжуються психічними відхиленнями. Дослідження довели, що діти з такими захворюваннями піддаються лікуванню. А результати будуть якомога кращими, якщо терапію розпочати раніше. МОЗ України був виданий Інформаційний лист N 174-2009 про нововведення у системі охорони здоров"я "Застосування пневмопресингу у дитячій психоневрології". Лист Міністерством охорони здоров"я направлений головному дитячому психіатру, дитячому неврологу, фізіотерапевту МОЗ АР Крим, Управлінням охорони здоров"я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. На жаль, реакції від владних структур, які повинні опікуватися хворими дітьми, не було.

Під час досліджень виявили, що дія пневмопресингу направлена не тільки на лікування хворої дитини, а й на профілактику захворювань. У дітей підвищується імунітет, прискорюється видужування від загальних захворювань, зменшується потреба в ліках, необхідних для медикаментозної терапії, легше переносяться навчальні і фізичні навантаження, покращується робота серцево-судинної системи, оптимізується обмін речовин у клітинах головного мозку, покращується пам"ять та інтелектуальні здібності.

Практика показала, що в тому стані, в якому перебуває зараз здоров"я наших дітей, конче потрібна підтримка МОЗ України. Мова йде не лише про лікування хворих дітей у спеціальних закладах, а й про профілактику захворюваності у дитячих садках і школах, починаючи з раннього віку.

"За найскромнішими підрахунками, — пише професор Анатолій Павлович Чуприков, — для впровадження пневмопресингу в оздоровчу практику України знадобиться не менше 900–1000 апаратів і не менше 500 підготовлених спеціалістів. Державні інтереси диктують необхідність розширення виробництва і навчання медичних працівників. МОЗ країни повинно завчасно і реалістично підійти до вирішення проблеми здоров"я дітей", щоб Україна не втратила своє майбутнє та не загубила свій інтелектуальний потенціал, яким пишалася завжди.

Людмила ТАРШИНОВА

ТОВ ІТО "Нове у медицині", медичний центр "Біорегулятор". 01004, м. Київ, вул. Льва Толстого, 9а. Тел.: (044) 235 83 77,

537 23 32.

Email: [email protected] http://www.itohealth.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Захистимо наше майбутнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі