понеділок, 20 жовтня 2008 16:26

Владислав Опалов тренує пам"ять віршами

— Якщо ви забуваєте місце зустрічі чи ім"я знайомого, це перші симптоми зменшення об"єму головного мозку, — запевняє Ральф Голдінг, 56 років, лікар-невролог Нідерландського медичного центру. — Ми перевірили роботу мозку понад 500 людей і встановили, що короткочасна забудькуватість пов"язана зі зменшенням на декілька міліметрів розміру гіпокампу. Це важлива для пам"яті ділянка головного мозку. Зменшення може стати першою ознакою хвороби Альцгеймера.

У досліджуваних лікарі не виявили жодних ознак недоумства. Проте скорочення гіпокампу тривало протягом тривалого періоду. Поступово цей процес позначався на пам"яті й розумовій діяльності. Ймовірність амнезії зросла.

Киянин Владислав Опалов, 72 роки, тренує пам"ять.

— Щодня натщесерце з"їдаю волоський горіх та випиваю склянку буряково-морквяного соку, — розповідає чоловік. — Снідаю виключно бобовими. Щодня вчу напам"ять 8–10 віршованих рядків — це активізує роботу мозку. Вивчив "Євгенія Онєгіна". Перед сном згадую, як минув день, що їв, із ким про що говорив. Така концентрація на подіях добре тренує пам"ять.

Зараз ви читаєте новину «Владислав Опалов тренує пам"ять віршами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі