вівторок, 10 грудня 2019 05:06

Викривлення хребта зменшили вдвічі

 

— До нас звернулася 30-річна жінка з викривленням хребта в 103 градуси, — говорить Ігор Ігорович Курілець із Між­­на­­­род­ного центру нейро­хірургії.

— Крім видимого дефекту, мала сильний біль у спині. У такому віці операції на сколіоз зазвичай не роблять. Бо хребет уже зрісся неправильно, в ньому почали відбуватися зміни.

Сильні сколіози деформують тулуб і вкорочують його. Це призводить до зменшення об'єму грудної клітки й черевної порожнини.

При викривленні хребта до 40° пацієнтам призначають корсети, аби сповільнити розвиток хвороби. При більших — оперують. Установлюють титанові імплантати — металеву конструкцію із пластин і гвинтів. Кут викривлення понад 100° вважають екстремальним.

— Оперували близько 9 годин. Через значний вигин хребта було складно вводити гвинти. Пацієнтка втратила 2,5 літри крові. Та завдяки спеціальному обладнанню ми повернули її в організм. Операція пройшла добре, жінка одужує.

Сколіоз частіше буває у дівчат. Спадково передається по материнській лінії.

— Кут викривлення зменшили вдвічі, — додає Курілець. — Для 30-річної людини це чудовий результат. Хоча по допомогу слід було звертатися раніше. Найкраще оперувати у підлітковому віці.

"Міжнародний центр нейрохірургії" — клініка №1 в Україні для хворих на сколіоз. Понад 15 років тому її засновник Ігор Курілець запровадив в Україні новітні на той час французькі методи операцій Кортеля та Дюбуссе. А кілька років тому Ігор Петрович розпочав оперувати за методикою американського професора Лоренца Ленке.

Консультації в Міжнародному центрі нейрохірургії відбуваються за живою чергою.

Центральна клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, 2-й поверх.

Тел.: 0(44) 592 90 79, 592 68 78

м. Стрий, Львівська область. Стрийська центральна районна лікарня, вул. Ольги Басараб, 15, 7-й поверх.

Тел. 0(67) 891 00 00

м. Кременчук, Полтавська область. Кременчуцька перша міська лікарня, вул. Овксентія Богаєвського, 60/1.

Тел. 0(99) 309 20 21

Ліц. АВ №554809 від 20.09.2010 року

Зараз ви читаєте новину «Викривлення хребта зменшили вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі