понеділок, 27 листопада 2017 06:51

Від застуди захищають зволожувачі повітря

— Застуду провокує не перепад температури, а велике скупчення людей, — каже 41-річний Олександр Рильцов, терапевт із Харкова. — Замість витрачати щороку купу грошей на імуностимулятори чи на засоби від застуди, краще купити зволожувач повітря.

Радить пити багато теплого чаю, провітрювати кімнату і не збивати температуру нижчу +38,5°С. До цієї позначки організм має сам боротися з вірусом.

— Антибіотики борються з бактеріями, а застуду спричинюють віруси. Тому тут вони непотрібні. Для полегшення стану варто приймати антигістамінні, протинабрякові та знеболювальні препарати.

Щоб не захворіти, треба часто мити руки з милом. Вірус на них живе добу.

— Найбільший ризик при контакті з хворим — у приміщенні. Надворі важко підчепити вірус. Там людина з кашлем не заразить, на відміну від трамвая чи ліфта. Кажу пацієнтам: сонце, повітря й вода — найкращі друзі. Вологе прохолодне повітря й сонячні ванни зроблять організм стійкішим до вірусів.

Зараз ви читаєте новину «Від застуди захищають зволожувачі повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі