пʼятниця, 18 лютого 2011 16:02

Від імпотенції допомагають перепелині яйця

Автор: фото з сайта www.marina-ros.com
  Медики  радять чоловікам їсти петрушку, горіхи, мед, перепелині яйця, морепродукти
Медики радять чоловікам їсти петрушку, горіхи, мед, перепелині яйця, морепродукти

Після 30 років більшість одружених чоловіків займаються сексом не частіше, як тричі на тиждень. Повторної ерекції майже не буває.

— Здатність чоловіка до ерекції називається потенцією. Її вважають нормальною, якщо чоловік хоче сексу і здатний його здійснити, — каже головний лікар-андролог Інституту сексології та андрології Андрій Ситенко, 36 років. — У шлюбі статеве життя спочатку досить часте, але потім рідшає. Чоловік приходить до природного ритму.

40-річний киянин Олег Тичковий скаржиться на зниження потенції після сварки з дружиною:

— Я став агресивним, упав у депресію. Дружина змусила піти до лікаря. Він сказав, що в мене гормональний розлад. Прописав вітаміни і вправи. Через місяць почувався краще.

Майже всі чоловіки мають проблеми з ерекцією. Причини можуть бути фізичні або психологічні.

— Потенцію послаблюють куріння, наркотики, алкоголь, сидячий спосіб життя. Також цукровий діабет, ожиріння, атеросклероз, судинні та гормональні хвороби. Психологічні проблеми виникають частіше в молодих. У них може з'явитися синдром невдачі через відсутність досвіду або якщо перший раз був невдалий. Впливають стреси на роботі, зосередження на проблемі. Так сексуальні відносини відходять на другий план.

Андрій Ситенко каже, що зниження потенції для чоловіка — завжди трагедія.

— Це змінює спосіб життя, знижує самооцінку. Чоловік закривається в собі, постійно перебуває в нервовому напруженні. Фізична імпотенція викликає психічний стрес, і навпаки. До лікаря варто звернутись одразу, як тільки знижується інтерес до сексу без вагомих причин, коли "лінь починати".

Для профілактики лікар радить відмовитися від шкідливих звичок, регулярно займатися сексом, захищатись від статевих інфекцій, бути активним.

— Слідкуйте за своєю вагою. Їжте продукти, багаті на вітамін Е: петрушку, селеру, горіхи, мед, перепелині яйця, морепродукти. І не лікуйтеся самостійно. Будь-які ліки можуть як допомогти, так і нашкодити. Після обстеження лікар назначить потрібний засіб та дози. Головне не запускати хворобу, інакше навіть хірургічне втручання може не допомогти.

Зараз ви читаєте новину «Від імпотенції допомагають перепелині яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі