понеділок, 20 січня 2020 05:50

"Уражені хребці фіксують титановими імплантатами"

 

— У Центр звернулася дівчина з сильним болем у спині, — розповідає Олександр Швець, лікар із Міжнародного центру нейрохірургії. — Мучив її багато років, постійно наростаючи. Ми запідозрили спондилоліз. Аби підтвердити діагноз, зробили магніто-­резонансну і комп'ютерну томографії поперекового відділу.

Спондилоліз — це незарощення дуги хребця в міжсуглобовій ділянці або в ділянці ніжки дуги. Виникає внаслідок затримки розвитку задніх відділів хребта. Найчастіше дефект виявляється в п'ятому хребці попереку. Така локалізація провокує сильний біль, бо саме на нижню час­тину хребта йде найбільше навантаження при піднятті важких предметів.

— Це спичиняє надмірні рухи в сегменті хребта і викликає запальний процес із наростанням болю, — продовжує лікар. — У таких випадках без операції не обійтися. За допомогою титанових імплантатів фіксують і стабілізують уражений сегмент хребта. Що дозволяє пацієнту повернутися до нормального життя. Цю пацієнтку ми про­оперували, а наступного дня вона вже сиділа самостійно та за допомоги могла прогулятися палатою. Біль у спині значно зменшився.

Міжнародний центр нейрохірургії — клініка №1 в Україні для людей із хворобами хребта. Понад 20 років тому її засновник Ігор Курілець запровадив у нашій країні новітні французькі методи операцій Котреля та Дюбуссе. А з 2006 року Ігор Петрович оперує за методикою американського професора Лоренца Ленке.

Консультації у Міжнародному центрі нейрохірургії надаються за живою чергою.

Київ, Центральна клініка, вул. Липська, 11, 2-й поверх. Тел.: 0 (44) 592 90 79, 592 68 78

м. Стрий, Львівська область, Стрийська центральна районна лікарня, вул. Ольги Басараб, 15, 7-й поверх.

Тел. 0 (67) 891 00 00

м. Кременчук, Полтавська область, Кременчуцька перша міська лікарня, вул. Овксентія Богаєвського, 60/1.

Тел. 0 (99) 309 20 21

Ліц. АВ №554809 від 20.09.2010

Зараз ви читаєте новину «"Уражені хребці фіксують титановими імплантатами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі