пʼятниця, 05 липня 2013 00:28

У пивних алкоголіків ростуть груди

Чоловік 32-річної Анастасії Волошин із райцентру Сокаль Львівської області зловживає пивом. У день випиває 6-7 л.

— Ще дитиною полюбляв пиво. У нього вдома це вважали нормальним. Увечері сідають дивитися телевізор, на стіл ставлять чотири пляшки. Одну бере тато, другу мама. Вони з братом також по пляшці випивали, — розповідає Анастасія. — У підлітковому віці йому пляшки не вистачало. Тепер ящиками купує. До вечора вже п'яний. Бачу, як у нього псується настрій, коли випити нема. Руки почали труситися. Не усвідомлює, що став алкоголіком.

Волинський психотерапевт-нарколог Петро Стець каже, що серед його пацієнтів часто трапляється хворі на "пивний алкоголізм". Окрім проблем із психікою, мають серцеві недуги. Пиво шкодить також ниркам, печінці, виникає гормональний збій. У чоловіків починають вироблятися жіночі статеві гормони, ростуть грудні залози, ширшає таз. У жінок, що вживають цей напій, грубішає голос.

— Лікування залежності — безкровна операція на рівні підсвідомості та свідомості пацієнта, — говорить лікар. — Уживання алкоголю, нікотину, опію, інших наркотиків призводить до змін психіки. Вони настають обов'язково і не залежать від особистості, професії, сили волі людини. Спершу спиртне викликає позитивні асоціації, комфорт. Потім відсутність алкоголю призводить до страждань — душевного неспокою, розладів настрою, сну. Вони наростають, міцні напої стають "ліками", за допомогою яких залежна людина тамує цю муку. Це вже не пияцтво, не зловживання, а залежність. Залежна людина п'є не від доброго життя, не для задоволення, не для досягнення комфорту, а щоби зняти душевну та фізичну муки. Без допомоги лікарів таким хворим не обійтися.

Зараз ви читаєте новину «У пивних алкоголіків ростуть груди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі