четвер, 07 серпня 2008 15:21

Сергій Потапенко вилікував запалення нерва коренем алтею

Зварювальник із Черкас Сергій Потапенко, 27 років, отримав запалення трійчастого нерва обличчя. Напади болю тривали від кількох секунд до кількох хвилин. Особливо турбувала нижня щелепа.

— Болі з"явилися раптово, йшли сльози, було повищене слиновиділення, тягнуло верхню губу, аж важко було жувати, — згадує чоловік. — Лікар сказав, що таке запалення частіше буває у жінок. Приписав ліки, але після них стало ще нестерпніше, приступи почастішали.

Потапенкові порадили полоскання настоянкою з кореня алтею. Його чоловік купив в аптеці.

Звечора настоював у склянці окропу 3 ст. ложки алтею. Уранці тримав настоянку в роті з того боку, де боліло. Ще робив компрес на хворе місце й утепляв його. Лікувався, доки біль не зник. Каже, окрім коріння, для лікування годиться і листя, і цвіт алтею.

— Ще я вилікувала запалення сидаліщного нерву, — долучається до розмови мати Сергія. — Пропускала через м"ясорубку свіжий корінь хріну, додавала по об"єму стільки ж картошки, мазала поперек олією, зверху клала марлю і суміш. Утепляла. Робила так через день.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Потапенко вилікував запалення нерва коренем алтею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі