пʼятниця, 18 листопада 2011 06:00

Псоріаз — це не вирок

"Хворію на псоріаз багато років. Медикаменти вже давно не допомагають. Не захворювання, а прямо якась кара Божа! Шановна Тетяно Павлівно, чув багато хороших відгуків від людей, яким ви допомогли. Чи можу я до вас звернутися?

В. Ю. Усіков із Криму".

Псоріаз — це хронічне запальне захворювання, яке вражає шкіру і, рідше, суглоби та нігті червоними сверблячими плямами, що вкриті сріблястими лусками. Вони тріскаються, кровоточать і гнояться.

При наявності псоріазу в одного з батьків, імовірність розвитку захворювання в дитини становить 8%, а в обох батьків — 41%.

— Псоріаз сигналізує про те, що в імунній системі людини є якісь неполадки. У більшості недужих псоріаз протікає хвилеподібно. Але зима — найнесприятливіший сезон для хворих на псоріаз. Як правило, загострення починаються через реакцію організму на деякі медикаменти, пошкодження шкіри, ангіну, простуду, герпес, коросту, ВІЛ, стафілокок, а також через алкоголь і куріння. А одним із найсильніших провокаторів псоріазу є стрес. Перші атаки псоріазу найчастіше трапляються під час гормональної перебудови організму. Наприклад, для жінок критичним періодом стає вагітність, клімакс, — розказує українська травниця Тетяна Радіонова.

Вилікувати псоріаз раз і назавжди неможливо. Але це не вирок. У народній медицині існує безліч різних методів лікування — ванни, примочки, мазі, відвари трав. Добре допомагають при псоріазі продукти бджільництва та лікарські рослини. Наприклад, відвар лаврового листа, ячмінь, обліпихова олія, настій квіток і листя кропиви, березовий дьоготь, трава череди, настій кореня алтею, трава чистотілу і триколірної фіалки. Це ефективні засоби, які не мають побічних ефектів.

— У старовинному рецепті від псоріазу, який перейшов мені у спадок від прабабусі, я теж використовую цілющі трави і коріння, — каже Тетяна Павлівна.

До лікувального комплексу входять — мазь, "жива вода", яку так називаю за цілющі  властивості цього протизапального антисептика, збір цілющих трав і коріння, який відновлює клітини печінки, знімає запалення підшлункової залози, усуває дисбактеріоз, заспокоює нервову систему, зміцнює імунітет, не дає можливості розвиватися псоріазу зсередини.

"Мене переповнюють почуття подяки за позбавлення від псоріазу. Низький вам уклін, шановна Тетяно Павлівно", — пише Федір Недерейко зі Жмеринки.

Зараз ви читаєте новину «Псоріаз — це не вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі