понеділок, 07 травня 2007 16:53

Повний місяць посилює дію таблеток

80-річна Параска Мельник із села Брацлав Немирівського району Вінницької області близько двадцяти років страждає на гіпертонію — підвищений тиск.

— Я завжди при підвищеному тиску приймала одну таблетку каптопрілу, — розповідає жінка. — У мене є вимірювач тиску, і я можу перевірити свій стан.

Лікарка порадила Паші Степанівні при повному місяці приймати не цілу, а чверть пігулки. Бо у цей час дія ліків посилюється. Чверть таблетки справді йде на лікування організму, а решта тільки шкодить.

— Я вже випробувала цей метод кілька разів, — каже Мельник, — і справді діє. У звичайні дні четвертина не допомагає, а у повний місяць результат як від цілої.

Не всім пацієнтам підійде ця порада, каже столичний кардіолог Тарас Чабан, 40 років:

— Підвищення та зниження тиску залежить від погоди, біологічних ритмів і багатьох інших чинників. Наприклад, під вечір тиск завжди підвищується. Лікування залежить і від стану організму. Хвороба може бути без симптомів. Людина не перевірила тиску й думає, що її стало краще.

Чабан радить вимірювати тиск і консультуватися з лікарями. Норма — 130 на 85 ударів за хвилину.

Зараз ви читаєте новину «Повний місяць посилює дію таблеток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі