понеділок, 25 березня 2013 00:00

Половина пацієнтів кидають наркотики

— Лікування в багатьох центрах не дає результату, бо більшість із них шарлатанські. Вони не виробляють у залежних спротиву до наркотиків. Повертаються додому і знов колються,— каже директор центру реабілітації наркозалежних при організації "Батьки проти наркотиків" Володимир Гевліч, 34 роки. — Треба справитись із залежністю, а не просидіти якийсь час у лікарні.

Володимир — педагог-психолог, інструктор терапії залежності 14 років працює з наркозалежними. Проходив стажування в Польщі за програмою "Монар", яка передбачає вироблення психологічного спротиву до наркотиків. Створив аналогічні центри у Варшаві й Вроцлаві. 10 років тому повернувся в Україну й відкрив такий заклад неподалік Києва.

— Програму адаптували під український менталітет. У 2009-2010 роках у нас половина пацієнтів покинули наркотики. За офіційними твердженнями наркологів виліковуються не більше 3 відсотків залежних.

Результативність залежить від групи, яка підбирається. Вона становить не більш як 25 осіб. А також — бажання залежного пройти курс до кінця.

— Кинути наркотики легко, важко не повертатись до них протягом життя.

 

Звертатись за адресою:

Київська обл., Макарівський р-н,

с. Колонщина, вул. Леніна, 13

Тел.: +380(67)265 31 40; +380(97)953 24 40

www.narkotikof.net

Зараз ви читаєте новину «Половина пацієнтів кидають наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі