понеділок, 21 січня 2019 00:56

Перебування на холоді провокує алергію

Автор: WWW.ALLERGOZONA.RU
  Алергію на холод лікують антигістамінними препаратами
Алергію на холод лікують антигістамінними препаратами

— У дочки взимку починає червоніти й лущитися шкіра на руках, обличчі та шиї. Що більший мороз, то гірше. Жодні креми й мазі не допомагають. Почалося із 3 років, відколи частіше на вулиці стали бувати, — розповідає 34-річна Світлана Осауленко з Дніпра.

— Симптоми алергії на холод з'являються після перебування на морозі. На шкірі виникає почервоніння, вона починає лущитися й покриватися подібним до кропивниці висипом. Течуть сльози, — каже 37-річний сімейний лікар Марина Бондаренко з Києва. — Влітку така алергія теж може проявлятися. Її викликають холодні напої та їжа.

Недуга з'являється у людей зі спадковою підвищеною чутливістю на холод і тих, хто страждає на інші види алергій. Найбільш схильні — діти.

— Дорослі теж нерідко страждають на цей тип алергічних реакцій, але переносять їх легше. Часто навіть не доводиться застосовувати медикаментів — усе минає саме по собі. Зникає так само несподівано, як і з'являється.

Якщо хвороблива реакція організму на холод проявляється часто й довго тримається, необхідно звернутися до фахівця — алерголога чи лікаря загальної практики. Ігнорувати прояви цього виду алергії не варто. Наслідками може бути розвиток гострої кропивниці, а в гіршому випадку — бронхіальної астми.

Лікують недугу антигістамінними препаратами. Курс може тривати кілька місяців.

— Уберегтися від алергічної реакції на холод допоможе дбайливе ставлення до себе. Людям із такою ­алергією слід тепло вдягатися і намагатися не вдихати холодного повітря.

Зараз ви читаєте новину «Перебування на холоді провокує алергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі