четвер, 02 березня 2006 18:09

Озонотерапія проти карієсу

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Стоматолог Оксана Чілікіна лікує 24-річну Олену за новою методикою
Стоматолог Оксана Чілікіна лікує 24-річну Олену за новою методикою

Стоматологи пропонують нову безболісну технологію лікування зубів — обробляти їх озоном. Так дезінфікують кореневі канали та порожнини при пломбуванні, відбілюють емаль, лікують карієс.

Традиційно, щоб карієс не поширювався, уражені тканини знімають металевою паличкою, а твердий шар — бормашиною. Озонотерапія вбиває мікроби, тому лікування обходиться без неприємного свердління.

— Майже рік ми випробовуємо цю технологію, — розповідає Оксана Чілікіна, 29 років, головний лікар стоматологічної клініки "Аванто плюс". — Вона добре підходить для лікування дітей та людей з чутливою емаллю.

Перед процедурою лікар оглядає ротову порожнину. Якщо вона занедбана — стоматолог проводить спеціальний урок: як правильно чистити зуби та підбирати пасти, очищує емаль і збагачує її фтором, полірує. Тільки потім призначають лікування озоном.

— За допомогою апарату "ГеалОзон" газ під тиском подається на зуб, вражений карієсом, — пояснює стоматолог, — озон проходить через спеціальний одноразовий ковпачок, який не дозволяє йому розсіюватися у повітрі.

При лікуванні карієсу озонотерапія триває 30–40 секунд, без свердління та анестезії. За цей час газ знищує 99,9% бактерій і попереджає руйнування емалі. Сильно вражений зуб механічно чистять, озонують і пломбують.

— Більшість пацієнтів з карієсом — це діти до 18 років, — каже Оксана Олександрівна. — Здебільшого лікуємо один-два зуби, але бувають складні випадки, коли доводиться всі обробляти озоном. Ще призначаємо "домашнє завдання": використовувати засоби для відновлення емалі.

Через 3–6 місяців після озонотерапії стоматологи перевіряють зуби. Кажуть, якщо чистити їх двічі на день, карієс не повернеться.

Як знайти?

Пройти курс лікування озоном можна за адресою:
м. Київ, вул. Старонаводницька, 13. Тел.: 451 40 60.
Його вартість коливається від 150 до 600 грн.

Зараз ви читаєте новину «Озонотерапія проти карієсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі