понеділок, 18 лютого 2013 00:00

Дратівливими стають від мобільних телефонів

— Колега-лікар прийшла зі скаргами на постійний шум у голові, — каже столичний невропатолог Віталій Осташко, 46 років. — Щось гуло в лівому вусі. Зробила томографію, рентген. Радилася з фахівцями аж до психіатра. Усі сказали, що здорова. За три тижні все раптом минуло. Виявилося, за цей час у неї зламалася мобілка.

— Це була підробка відомого бренду — подарунок чоловіка. Шуми почалися через подразнення слухового нерва.

— Зараз у людей по дві-три мобілки. Говорять по 200 — 300 хвилин на день. Це 5 годин на місяць безперервного опромінення мозку, — каже лікар. — Із безліміткою — ще більше. Слід розмовляти по телефону якнайменше, і не давати дітям.

Радить користуватися сучасними телефонами. Такі менше впливають на органи. Якщо користуватись блютузом, опромінення нижче.

— Маю багато пацієнтів із хронічною втомою. Що більше розмовляють мобілкою, то дратівливіші й агресивніші, швидше втомлюються. У них часто змінюється настрій. Це наслідки впливу на мозок.

Пояснює пацієнтам, щоб не клали телефон у кишеню біля серця, статевих органів.

— Багато мужчин, які носили мобілки на ремені, скаржилися, що за місяць відчували вібрацію, навіть без мобілки. Це наслідок постійного опромінення високими частотами. Коли зняли мобілки, за тиждень-два відчуття вібрації минало.

Зараз ви читаєте новину «Дратівливими стають від мобільних телефонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі