пʼятниця, 24 грудня 2010 01:15

Операція зеленим лазером минає без крові та будь-яких ушкоджень

На сьогодні найсучаснішим і найефективнішим методом лікування аденоми простати є застосування зеленого лазера. Цей спосіб набув найбільшого поширення в Європі та США. В Україні подібні операції проводять у Центральному військовому клінічному госпіталі в Києві, у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону в Харкові та у Військовому клінічному госпіталі в Одесі.

— Зелений лазер розробили для лікування доброякісної гіперплазії передміхурової залози, — пояснює Сергій Головко, головний уролог Міністерства охорони України, керівник клініки урології Головного військово-медичного клінічного центру Міноборони. — У Штатах його застосовують 12 років, в Європі — шість, а Україні — близько року. Зараз лазером лікують у трьох містах: Одесі, Харкові та Києві. Доти застосовували інші модифікації лазерних апаратів, але ті не були такі ефективні. При опроміненні зеленим лазером аденома видаляється шляхом випаровування, подібно до того, як випаровується влітку вранішня роса. Промінь лазера неглибоко проникає в тканину передміхурової залози й діє вибірково. Продукти розпаду аденоми у вигляді газу виходять із сечового міхура. Операція минає без крові та будь-яких ушкоджень. Триває близько години. При ній застосовують місцевий наркоз.

Реабілітація після оперування зеленим лазером, каже Головко, відбувається значно швидше, ніж за звичайних методів лікування аденоми простати.

— Якщо раніше період відновлення тривав від 10 до 15 діб, то сьогодні при лікуванні зеленим лазером пацієнт у нас перебуває три дні. В перший ми його готуємо до операції, на другий — проводимо втручання, на третій, якщо немає запальних процесів, виписуємо. Після операції хворому ставлять катетер на один день. Наступного він уже може нормально мочитися, — каже Сергій Головко.

Важливу роль відіграє розмір аденоми.

— Оптимальні розміри для операції зеленим лазером — 60–80 грамів. Хоча іноді оперуємо й більше 100, якщо хворому відмовили в інших медичних закладах через його серцево-судинні патології. Але тоді період реабілітації довший.

Отримати консультацію та попередньо записатися на прийом можна за тел. 0(44) 520 24 06 чи на сайті www.greenlight.net.ua.

Зараз ви читаєте новину «Операція зеленим лазером минає без крові та будь-яких ушкоджень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі