пʼятниця, 28 січня 2011 07:30

Нові можливості профілактики захворювань хребта та суглобів

Іван Мельник, лікар вищої категорії, вертебролог, санаторій "Березовий гай" у місті Хмельник на Вінниччині:

Я згоден, що лікування остеохондрозу — це комплексний процес. Сучасна медицина пропонує достатній перелік консервативних методів лікування цього захворювання. Операцію слід розглядати як крайній варіант. Хірургічне видалення грижі має швидкий клінічний ефект. Проте більшість спеціалістів дають стриману оцінку навіть сучасним варіантам оперативного лікування. Це насамперед пов'язано з високою ймовірністю рецидивів. Консервативні методики дають змогу лікувати це складне захворювання комплексно і з максимально позитивним ефектом. На першому етапі можливо застосовувати методи мануальної терапії. Та особливу увагу, на мій погляд, слід приділити лікуванню ушкодженого міжхребцевого диска, який в багатьох випадках є причиною болю в спині. Я в своїй практиці з цією метою використовую сеанси електрофорезу з КАРІПАЇН ПЛЮС у флаконах. Основна діюча речовина КАРІПАЇН ПЛЮС — папаїн — природний фермент рослинного походження, який отримують із молочного соку плодів папаї. Завдяки тому, що лікування курсове (курс складається з 20–30 процедур), під шкірою в місці ушкоджених міжхребцевих дисків накопичується депо з препарату. Таким чином, ферменти, що входять до складу КАРІПАЇН ПЛЮС — папаїн, бромелайн та колагеназа, поступово з підшкірного депо впливають на ушкоджений диск та грижове випинання. Засіб підсилює регенерацію тканин міжхребцевого диска. Той відновлює свою еластичність, пружність, краще виконує функцію амортизатора. Під впливом КАРІПАЇН ПЛЮС відбувається розпад та виведення некротичних структур грижового випинання, внаслідок чого воно розм'якшується і зменшується в розмірах. Затиснене нервове закінчення звільняється, і болі в хребті з часом минають. Завдяки тому, що вплив КАРІПАЇН ПЛЮС поступовий, кінцевий ефект лікування можна відчути через півтора-два місяці після завершення останнього сеансу.

На протязі курсу електрофорезу з КАРІПАЇН ПЛЮС флаконами рекомендується також застосовувати КАРІПАЇН крем або КАРІПАЇН гель як підтримувальну терапію — втирати на ніч уздовж хребта.

Як самостійну терапію КАРІПАЇН крем можна використовувати при таких захворюваннях, як артрити, артрози, келоїдні рубці, контрактури в поєднанні з сеансами ультразвуку. В домашніх умовах можливо застосовувати КАРІПАЇН гель.

Зараз ви читаєте новину «Нові можливості профілактики захворювань хребта та суглобів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі