пʼятниця, 24 грудня 2010 04:00

Чоловікам потрібно займатися сексом двічі на тиждень

Автор: фото з сайта www.sci-lib.com
  На рак передміхурової залози хворіють зазвичай після 50 років
На рак передміхурової залози хворіють зазвичай після 50 років

"Чотири роки тому мав хронічний простатит. Недугу вдалося вилікувати, — каже Василь Цапик, 24 роки, із Хмельниччини. — Уролог сказав, що в майбутньому можу мати проблеми з передміхуровою залозою".

Для профілактики Василеві порадили не переохолоджуватися, носити теплу білизну. Улітку не ходити довго в мокрих плавках, не сідати на землю і каміння. У статевих відносинах бути акуратним, будь-яка інфекція може швидко причепитися. Секс повинен бути регулярним, бажано двічі на тиждень з однією партнеркою.

Простатит, аденома, рак простати — це захворювання нижніх сечових шляхів. Сексолог-андролог Юрій Засєда, 48 років, каже, що ознаками недуги є проблеми з сечовипусканням. Хворий часто бігає до туалету, хоче сходити, а не може. Струмінь сечі в нього в'ялий і порційний. З'являється біль в області таза.

— Простатит — запальне захворювання передміхурової залози. Може проявлятися в 12–17 років, коли сформувалася простата, — говорить лікар. — У 90 відсотків випадків простатит не пов'язаний із вірусними інфекціями і бактеріями, які живуть у залозі. Причиною є ослаблена ендокринна, імунна та нервова системи.

Юрій Засєда каже, що лікування простатиту потребують 30 чоловіків зі 100.

— Основною процедурою при лікуванні є пневмовібромасаж. Із його допомогою очищають протоки передміхурової залози від гнійничкових пробок. Аби їх розщепити, пацієнту дають пити ферменти. Потім проводять апаратний масаж простати. Після 12 процедур залоза відновлюється. Також застосовують ультразвук, лазер.

Аденома найчастіше проявляється в чоловіків після 45 років. Це доброякісна гіперплазія передміхурової залози — старіння простати.

— Найстрашніше, коли є рак передміхурової залози. Злоякісні клітини можуть виникати в чоловіків уже в 35–40 років. На ранніх стадіях хвороба протікає без симптомів. Пухлина потроху росте і проявляється в 50–70 років. Симптоми можуть імітувати як простатит, так і аденому. Тому після 40 років кожен чоловік повинен здавати аналіз на маркер раку простати, проходити ультразвукове обстеження та пальцевий огляд урологом. Це дозволяє виявити рак на ранній виліковній стадії.

Щорічно чоловікам варто перевірятися в андролога, робити спермограму, УЗД. Раз на три роки перевіряти рівень гормонів — статевих, надниркових, щитовидної залози.

Зараз ви читаєте новину «Чоловікам потрібно займатися сексом двічі на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі