понеділок, 24 грудня 2018 07:11

Морква й помідори добре засвоюються з жирами

— Аби не застудитися, треба їсти вітаміни. Тільки не штучні аптечні, а сезонні овочі та фрукти. Із них корисні речовини швидше засвояться, — каже Поліна Загородна, 41 рік, столичний педіатр.

Овочі можна вживати протягом дня, а фрукти краще в першій половині.

— Ці продукти містять багато клітковини, яка створює поживне середовище для закладання гарної мікрофлори кишечника. Саме вона є головною для формування міцного імунітету.

Корисно посікти капусту й полити олією, не солити.

— Моркву й помідори краще їсти із жирами — сметаною чи олією. У них є жиророзчинний вітамін А, який тоді швидше засвоїться. Але ми достатньо за день вживаємо жирних продуктів. Тому якщо дитина з'їсть хліб із маслом, а потім помідор, цього вистачить.

Потрібно пити багато води без газу. Вона дозволяє клітковині розбухати в організмі й покращувати мікрофлору.

— Дітям у школу треба давати не бутерброди чи печиво, а яблука, виноград, сливи та почищену моркву.

Варто збільшити кількість фруктів і зменшити солодощів. Бо з фруктів засвоюється достатньо фруктози і може бути передозування цукром. Також зменшити вживання випічки. Від неї в малечі здувається живіт.

— Модно жувати насіння льону, щоб збагатити організм клітковиною. Краще його перемолоти, інакше льон в організмі є транзитом, просто заходить і виходить. Корисно починати ранок із льонового напою. Чайну ложку насіння залити окропом, перемішати і пити. Людям похилого віку слід вживати його обережно. Особливо тим, хто має хронічні хвороби кишківника, жовчного міхура та проноси. Варто порадитися перед прийомом із лікарем.

Зараз ви читаєте новину «Морква й помідори добре засвоюються з жирами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі