пʼятниця, 11 лютого 2011 02:15

Миш'яковиста вода повертає здоров'я і зміцнює організм

Автор: фото: Ірина Блажко
  Миш’яковиста вода має неповторний склад цінних мікроелементів і унікальні цілющі властивості
Миш’яковиста вода має неповторний склад цінних мікроелементів і унікальні цілющі властивості

Про лікувальні властивості деяких видів мінеральних вод писали ще давні греки. Що не рік прихильників лікування водою більшає і в нашій країні. Але поки що за споживанням мінеральних — як столових, так і лікувальних вод, — ми далеко позаду Європи. Хоча саме в нашій країні є джерела воістину чудодійних вод.

Так, на території санаторію "Гірська Тиса" в Закарпатській області (який, до слова, за радянських часів хотіли зробити оздоровчою базою для льотчиків-космонавтів) з власної артезіанської свердловини тече унікальна мінеральна вода Гірнотисянського родовища. Це — миш'яковиста, хлоридно-гідрокарбонатно-кальцієво-натрієва вода з підвищеним вмістом метаборної кислоти. Вода має неповторний склад цінних мікроелементів і унікальні цілющі властивості. Її також нерідко порівнюють із шампанським — вона так само має гарні бульбашки і схожа за кольором.

І якщо для більшості наших співвітчизників словосполучення "миш'яковиста вода" видається принаймні дивним, то світова медицина давно звернула увагу на лікувальні мінеральні води, які містять миш'як. Їх використовують для пиття, ванн, зрошень, душів, інгаляцій.

Миш'як має велике біологічне значення для нормальної роботи організму людини й справляє цінний фармакологічний вплив на організм за використання в малих терапевтичних дозах. Він тонізує та зміцнює організм: збільшує секрецію шлункового соку, покращує травлення. При цьому підвищується засвоєння фосфору й азоту з їжі, процентний вміст гемоглобіну, зростає кількість еритроцитів у крові. Крім того, миш'як сприяє нормалізації нервової провідності, відновленню кісткової та суглобової тканин після переломів і хронічних запальних захворювань.

Сьогодні санаторій "Гірська Тиса" — це єдине місце, де можна випробувати на собі дивовижку дію миш'яковистої води в поєднанні з такими сучасними та ефективними методами лікування опорно-рухового апарату, як комп'ютерна тракція, озокеритолікування, фізіотерапія, гірудотерапія, голкорефлексотерапія, озонотерапія, ЛФК.

Санаторій "Гірська Тиса", с. Кваси Рахівського району Закарпатської області.

Менеджер по роботі з клієнтами:

тел.: +38(095) 120 08 48, +38(097) 062 12 11, +38(03132) 3 24 16, факс: +38(03132) 2 59 77,

e-mail: [email protected], сайт: www.tisa.uz.ua

Зараз ви читаєте новину «Миш'яковиста вода повертає здоров'я і зміцнює організм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі