понеділок, 15 січня 2018 00:05

Медична страховка буде безкоштовна

— Кожен українець безкоштовно отримає від держави медичну страховку. Її вартість входить у податки, — каже виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

— На первинній ланці пацієнти не повинні сплачувати нічого — держава покриває 100 відсотків витрат. Молода людина, яка не потребує лікування, вкладає гроші в спільну базу, з якої лікуватимуть старших людей. Коли ж їй стане потрібна допомога, кошти візьмуть з тієї ж бази. Виходить така соціальна взаємодопомога.

Водночас українці, які не підпишуть декларацію з лікарем, втратять право на безкоштовні медичні послуги з 2020 року.

— Ми плануємо розпочати у квітні програму "Лікар для кожної сім'ї", де пацієнти, громадяни України, шукатимуть своїх сімейних лікарів, педіатрів або лікарів загальної практики. Є три прості критерії для вибору медика: його мають цікавити ваші проблеми, на його рецептах не може бути жодних торгових марок і він має вчитися. Розкажіть йому, що робить ваше життя дискомфортним, подивіться на його рецепти й запитайте, чого навчався чи які курси проходив.

Зараз ви читаєте новину «Медична страховка буде безкоштовна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі