пʼятниця, 20 січня 2006 19:03

Марія-Стефанія пігулок не п"є

Автор: фото: Вадим КОВАЛЬОВ
  Марія-Стефанія посипає страви приправою з лікарських рослин
Марія-Стефанія посипає страви приправою з лікарських рослин

З народним лікарем Марією-Стефанією, 60 років, (за паспортом — Зоя Рецт)  зустрілися у неї вдома. Броньовані двері київської двокімнатної "хрущовки" на Дорогожичах відчинила жінка у чорній спідниці, вишитій сорочці й червоній хустці, запнутій так, що закриває лоба.

— Я практикую з 25 років, — розповідає цілителька. — Навчилася цьому в бабусі Анастасії та прабабусі Дарини. Ми тоді жили на Миколаївщині. Я бачила, як вони ставилися до людського горя. Це були не 15-хвилинки, як сьогодні роблять горе-ворожки, а розмови по 2–4 години. Бабусі навчили мене лікувати словом, молитвою і травами.

Марія-Стефанія бідкається, що люди одразу хочуть дива. Особливо складно працювати з тими, хто вже походив по знахарках і ясновидцях.

Ворожка — це як таблетка, на один раз

— Ворожка — це як таблетка, на один раз, — пояснює цілителька. — Вона дає людині виговоритися, а потім наплете про болячки, які нібито бачить. Це неправда. Людину не можна побачити, її лише серцем відчуваєш.

Більшість хвороб пов"язані з переживаннями та розладами нервової системи, — розповідає цілителька. Фізично вони проявляються в найслабшому місці організму людини. Болячка, наче гвіздком, копирсає його.

— Організм треба підживлювати овочами і фруктами, а не засмічувати салом та ковбасою. Аніж тратити гроші на ліки та ворожок, раджу купити книжку лікарських трав. Якщо болить печінка, треба приготувати приправу або запарити мелений безсмертник піщаний. Шлунок лікують залежно від кислотності: понижена (тобто печія) — напій з нагідок, підвищена (тупий біль) — із зерен льону.

Марія-Стефанія пригадує, що раніше до неї часто приходили підприємці.  Просили допомогти з бізнесом: мовляв, гальмує чи зупинився.

Організм треба підживлювати овочами і фруктами, а не засмічувати салом та ковбасою

— А я їм пояснювала, що то вони зупинилися. Значить, неправильно живуть, хоронять себе в своїх дачах та машинах, як у саркофагах.

Офісу для прийому в неї нема вже два роки. Лікує пацієнтів лише за кордоном  — в Ізраїлі, Франції, Італії, Німеччині, Голландії, США, Канаді. Там діаспора безкоштовно дає їй приміщення. А кияни щонеділі можуть зустріти цілительку в церкві на вул. Попудренка, 36. З порадою нікому не відмовляє.

Щоб показати, як правильно харчуватися, пані Марія запрошує на кухню. Пригощає обідом: смаженими в олії кислими огірками, крабовими паличками, картоплею, морквою, капустою та пиріжками.

— Їжа — це теж ліки, — каже, накриваючи на стіл. — Порізана разом зі шкіркою картопля має протипухлинну дію, морква містить каротин, цибуля заспокоює шлунок та кишечник, огірки стабілізують жовчовиділення, а крабові палички — це чистий білок.

Цілителька показує дерев"яну сільничку. Там вона тримає перемелені в кавомолці трави. Пояснює: краще вживати таку "приправу", ніж запарювати рослини. У "приправі" зберігається більше поживних речовин.

До Стефанії ходив Кучма

По допомогу до народного лікаря Марії-Стефанії звертаються і політики, й артисти. У фотоальбомі — її знімки з Леонідом Кучмою, Софією та Аурікою Ротару, Філіпом Кіркоровим, Львом Лещенком, Леонідом Якубовичем, Яном Табачником, Йожефом Сабо та футбольною командою "Динамо".

Цілителька каже, що вони просять у неї поради та допомоги, як у мами.

Кукурудза чистить кишечник

Марія-Стефанія розповіла рецепт пісних лікувальних пиріжків.

Щоб зробити тісто, змішайте 0,5 кг соєвого сиру тофу з водою. Утвориться схожа на кефір однорідна маса. Додайте борошно, соду на кінчику ножа, сіль, цукор за смаком, а також гвоздику й корицю. З цього тіста сформуйте круглі коржики й начиніть кукурудзою (чистить кишечник), горохом (знімає перевтому мозку) чи оливками (стабілізують підвищену кислотність).

Випікати їх треба у великій кількості олії, до золотавої скоринки.

Зараз ви читаєте новину «Марія-Стефанія пігулок не п"є». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі