Вінницький лікар нетрадиційної медицини Геннадій Долін, 38 років, у меню розділяє їжу на "інську" та "янську" — таку, яка містить жіноче та чоловіче начала відповідно.
— Про цей поділ, що походить із китайської медицини, дізнався п'ять років тому, коли вирішив змінити систему харчування, — розповідає.
— Ми в основному споживаємо "інську" їжу: картоплю, печиво, томати, цукор, мед, шоколад, каву. Вона охолоджує тіло, робить його м'яким, млявим. "Янські" продукти — яблука, цибуля, часник, перець, зелений чай, м'ясо, тверді сири, яйця — надають тілу твердості, енергії.
Дуже сильний "інь" — картопля. — Її культивували в африканських державах і годували рабів. Слиз із картоплі захищає клітину від висихання. Але географічно і ментально це не наш продукт. Від надмірного вживання бульби в організмі накопичується слиз. Він провокує бронхіти, гайморити. Краще картоплю замінити крупами.
Коментарі
8